Laura Borràs recorda que Junts és l’única garantia que no es repeteixi un govern de socialistes i comuns a Catalunya que no defensi el sistema d’emergències del país

Junts per Catalunya ha celebrat un acte de campanya a Badalona amb els candidats Jaume Alonso-Cuevillas i Joan Canadell; la candidata a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs i el president Carles Puigdemont. En l’acte, la candidata Borràs ha criticat que avui al Congrés socialistes i comuns hagin tombat, amb el suport de l’extrema dreta, una esmena de Junts per Catalunya que blindava el sistema d’emergències de Catalunya. És per això que Borràs ha sentenciat que “Junts és l’única garantia que no es repeteixi un govern de PSOE i Comuns a Catalunya, que com ha passat avui no blindi el sistema d’emergències de Catalunya. Som el vot útil per impedir això”. “Nosaltres representem aquest canvi que impedeixi que el que passa a Madrid es reediti a Catalunya”, ha dit finalment.

D’altra banda, Borràs ha fet especial menció als professionals de la sanitat, repassant el programa electoral de Junts per Catalunya en matèria de salut i ha sentenciat que “cal un canvi de la manera com s’ha gestionat, nosaltres volem ser aquest canvi. Els professionals han estat al nostre costat i ara ells han de sentir que el Govern està al seu costat. Si no reconeixem el errors no podem fer un bon diagnòstic per corregir el que hem fet malament”.

D’altra banda, el president Carles Puigdemont ha marcat pel proper 14-F una triple majoria a Catalunya: una majoria absoluta de les forces independentistes al Parlament; una majoria de més del 50% dels vots independentistes i que la majoria sigui de Junts per Catalunya per garantir un govern nítidament independentista. El president ha explicat que només si aconseguim aquesta triple victòria “la gent de Catalunya entendrà que el progrés de la seva vida, la seva família, el seu projecte empresarial, és molt més factible en un estat petit i mitjà, àgil i modern, que garanteix drets. Que no pas una monarquia decadent i no en un estat que en 40 anys no ha trobat un projecte atractiu pels catalans”. Efectivament necessitem construir el nostre estat i sabem que gran part de la resposta és a les nostres mans. Però gran part de la resposta és a les nostres mans”, ha dit.

Finalment, el candidat Joan Canadell ha urgit tenir un estat per revertir el dèficit discal en polítiques destinades a millorar la competitivitat de Catalunya, perquè “a Catalunya hi ha un teixit empresarial potent i amb projectes. És increïble l’esperit emprenedor que té aquest país”. I per això ha assegurat que “amb la Laura Borràs això no només ho podem somiar, sinó que ho farem realitat”.

En l’acte també han intervingut els candidats David Torrents, Aurora Madaula i Jaume Alonso-Cuevillas.

 

Badalona, 4 de febrer del 2021