Laura Borràs rebat les declaracions de Carmen Calvo i sentencia que la millor política d’igualtat és treballar perquè una dona sigui presidenta de Catalunya

Laura Borràs recorda que el vot per Junts per Catalunya és la garantia que no es produirà un tripartit a Catalunya i que el país podrà tenir un Govern nítidament independentista

President Puigdemont: “L’estat espanyol no té un projecte atractiu per l’Empordà, comarques gironines, Catalunya ni per la llengua i l’economia. Volen passar pàgina, però nosaltres no ho volem”

Junts per Catalunya ha celebrat un míting a Figueres amb els candidats Ferran Roquer i Gemma Geis; la candidata a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs i el president Carles Puigdemont. Durant l’acte, Borràs ha volgut rebatre les declaracions de la vicepresidenta del govern espanyol Carmen Calvo que ha demanat al candidat Illa que escoli les dones catalanes que estan desateses institucionalment. “Que no es preocupi, nosaltres som feministes i la millor política d’igualtat és treballar perquè una dona sigui presidenta de Catalunya”, ha dit.

D’altra banda, la candidata Borràs ha recorda que el vot per Junts per Catalunya és la garantia que no es produirà un tripartit a Catalunya i que el país podrà tenir un Govern nítidament independentista. També ha criticat el paper dels comuns, ha dit, que “estan obsessionats en trobar la ultradreta la seu voltant, però no la veuen quan la tenen al costat, als seus governs, quan aproven decrets amb els seus vots i els regalen alcaldies que no s’han guanyat”.

Finalment, Borràs també ha fet una defensa aferrissada del català: “Hem de fer que el català sigui una llengua de futur. No ens hem de preguntar què passarà amb el català, sinó què volem que passi” i ha anunciat que es compromet a tornar a obrir la delegació de TV3 i Catalunya Ràdio a la Catalunya Nord: “Els catalans del nord i del sud hem d’estar informats en clau catalana”.

D’altra banda, el president Puigdemont ha sentenciat que davant aquells que “volen passar pàgina perquè el que han llegit fins ara no els ha agradat, nosaltres no passarem pàgina”. Puigdemont ha criticat que l’estat no hagi ofert cap projecte per Catalunya, les comarques gironines i Figueres, ni per la llengua ni per l’economia, “no són capaços de proposar pàgines alternatives”.

Finalment, la cap de llista de Junts per Girona, Gemma Geis, ha parlat de la remuntada que farà el partit, a les urnes, perquè “Junts ha de guanyar, perquè té la radiografia de les necessitats del país; de la gent; perquè no volem un tripartit, perquè si sumen, ells el faran; perquè representem el sentit d’unitat, i defensem la responsabilitat de país”.

 

Figueres, 5 de febrer del 2021