Laura Borràs: “Necessitem un govern fort per sortir de la crisi i avançar cap a la independència. Volem fer la independència perquè volem ser un país millor”

La candidata a la presidència de la Generalitat ha desgranat els set àmbits programàtics de Junts perquè Catalunya “pugui anar endavant”

La candidata a la presidència de la Generalitat de Catalunya, Laura Borràs, ha realitzat aquest dimecres al matí la conferència ‘Per sortir de la crisi, transformem Catalunya’ on ha desgranat els 7 pilars fonamentals de desenvolupament sobre els quals caldrà treballar perquè Catalunya pugui anar endavant. La candidata ha assenyalat com a elements fonamentals:

  • La transició cap a una societat del coneixement: la digitalització és motor de país, accelerador de l’activitat econòmica i generador de llocs de feina.
  • Una societat de plena ocupació qualificada: la formació és la millor política social.
  • Amb vocació de lideratge internacional: fer de Catalunya l’Estat referent de modernitat i progrés al sud d’Europa.
  • Que prioritza el benestar social i la igualtat: renda mínima garantida, assegurar el sistema de pensions, potenciar una societat paritària i l’emprenedoria social.
  • Un reequilibri territorial: perquè volem país viu i en xarxa, infraestructures, fibra òptica, descentralizació de l’administració.
  • Mediambientalment i energèticament sostenible: energies renovables, economia circular, agència del canvi climàtic, llei de patrimoni i biodiversitat.
  • Una Catalunya plenament democràtica i propera a les persones: La participació i transparència són la base de la nova democràcia: administració digital, pla de participació ciutadana, valoració periòdica del compliment del govern, agència d’avaluació i prospectiva de Catalunya.

Durant la ponència, Borràs ha criticat la gestió de la pandèmia que ha fet l’estat espanyol i ha urgit la creació d’un govern independentistes i treballar “per no deixar ningú enrere”. “Necessitem un govern fort per sortir de la crisi i necessitem un govern fort per avançar cap a la independència”, ha dit i ha seguit sentenciant que “volem fer la independència perquè volem ser un país millor”. La candidata ha explicat que la propera legislatura cal treballar per canviar “el voler pel poder passar de voler la independència a poder la independència, poder ajudar les nostres empreses, poder tenir eines per lluitar contra la pandèmia, poder deixar de ser independentistes i poder ser independents”.

Pel que fa referència a la convocatòria de les eleccions i la ingerència de la justícia espanyola en la decisió de convocar-les, Borràs ha fet una crida a omplir les urnes el 14-F: “La nostra resposta només pot ser una, la de sempre: omplim les urnes dels vots que no volen ni veure. Omplim-les com ho vam fer el primer d’octubre i el 21 de desembre de 2017. Siguem més que mai a respondre que, si no volen que votem, votarem malgrat que no ho vulguin, que els únics que tenen por a la democràcia són ells”.

Barcelona, 27 de gener del 2021