Laura Borràs: “L’independentisme ha guanyat amb escons i vots, el 155 ha tornat a perdre les eleccions a Catalunya”

Laura Borràs ha celebrat els resultats de l’independentisme en el seu conjunt aquest 14-F, “que ha guanyat amb escons i vots i el 155 ha tornat a perdre les eleccions a Catalunya”. Davant d’aquest resultats, Borràs ha emplaçat la resta de forces independentistes a “treballar plegats després de superar aquest 50%. Mai havíem tingut uns fonaments tant sòlids per construir el que el país ens demana construir plegats”. Una feina per avançar que queda avalada per la ciutadania després de rebre un “missatge d’unitat. És el que ens reclama tothom i nosaltres ens fem nostre el clam. Escoltem d’una vegada a la ciutadania i avancem plegats”, ha reblat.

D’altra banda, ha recordat que al llarg de la campanya Junts ha assenyalat que si se superava aquest percentatge, “havia de tenir conseqüències polítiques. Després del resultat d’avui, les ha de tenir, tant al Govern com al Parlament”. “Catalunya és més independentista que mai, ho ha demostrat en aquestes eleccions, i, per tant, hem d’anar més lluny que mai”, ha dit finalment.

 

En videoconferència des de Waterloo, el president Carles Puigdemont també ha celebrat els resultats independentistes a Catalunya i ha assenyalat que “és el nostre deure demostrar al món que l’independentisme s’ha sobreposat a la dura repressió de 3 anys i 3 mesos incrementant la seva potència”.

 

En aquest sentit, Puigdemont ha remarcat la persistència de l’independentisme: “El missatge és nítid i no admet cap dubte. Només l’independentisme podrà fer una alternativa de Govern i estarà en condicions en aquest Parlament i en les institucions catalanes de donar les respostes que els catalans ens exigeixen a la classe política”.

 

Barcelona, 14 de febrer de 2021