Laura Borràs: “Ja és hora que el govern de comuns i socialistes facin un gest i impedeixi que la Fiscalia presenti un recurs contra el tercer grau dels presos”

La candidata ha assegurat que l’única solució pels presos i els exiliats és l’amnistia: “Volem deixar de ser independentistes i volem ser independents. I per això l’amnistia no ha de ser el punt d’arribada, sinó el punt de sortida per poder solucionar el conflicte polític”

President Puigdemont ha emplaçat la ciutadania a fer-se una pregunta abans d’anar a votar: “En mans de qui posaries el país? De qui no ha mogut un dit per ajudar Catalunya o dels qui hem plantat cara a l’estat espanyol sense rendir-se?”

Junts per Catalunya ha celebrat el primer míting de campanya a Reus, amb el candidat de Junts per Catalunya a Tarragona Albert Batet; els consellers Jordi Turull i Josep Rull; el president Carles Puigdemont i la candidata a la presidència de la Generalitat Laura Borràs. Durant la seva intervenció la candidata ha expressat la seva gratitud per la presència dels presos polítics en l’acte de Reus i ha emplaçat l’estat espanyol i el govern de socialistes i comuns “a fer un gest i impedeixi que la Fiscalia presenti un recurs contra el tercer grau dels presos”. Borràs ha assegurat que el tercer grau “no és un privilegi, tampoc és la solució a la repressió que pateixen, perquè l’única solució és l’amnistia”. “Volem deixar de ser independentistes, i volem ser independents. I per això l’amnistia ha de ser el punt d’arribada, sinó el punt de sortida per poder solucionar el conflicte polític”, ha remarcat.

A més, Borràs també ha remarcat la importància de posar la mirada en la reactivació del país de cara a la propera legislatura: “Hem de reactivar el comerç, la indústria, el sector turístic. És urgent fer un pla de xoc per ajudar les empreses, a qui més ho necessita en aquesta moments. És el moment que l’administració faci un esforç, endeutant-se, per ajudar i sortir de la crisi”.

En l’acte, el president Carles Puigdemont ha emplaçat la ciutadania a fer-se una pregunta abans d’anar a votar: “En mans de qui posaries el país? De qui no ha mogut un dit per ajudar el país o dels qui hem plantat cara a l’estat espanyol sense rendir-se?”. Puigdemont també ha assenyalat “que nosaltres sabem a quina República servim, a quina llibertat ens devem i el benestar de qui hem de garantir. Ens devem a Catalunya i a la seva gent”. Per això ha reafirmat la seva aposta per la candidata Borràs: “El país té una dona valenta, lluitadora, coratjosa, una dona que no s’espanta mai, i creieu-me que necessitarem una presidenta de la Generalitat que no s’espanti davant els reptes, que a miri de cara a la crisi, que no s’arronsi i que sàpiga defensar els interessos d’una concreció d’un país que són les seves persones, il·lusions i esperances”, ha dit finalment.

Josep Rull i Jordi Turull a l’acte de Reus

En l’acte també han intervingut els presos polítics i consellers Jordi Turull i Josep Rull. Turull ha assenyalat que la història ens ha convocat de nou, aquest 14-F, “i que aquest cop han vingut vestits amb toga. Reacció o resignació? Reacció en positiu per deute amb les generacions anteriors i inversió en les generacions futures”. En aquest sentit, ha fet una crida a les urnes que és on l’independentisme venç i la democràcia guanya. “El 14-F tenim l’oportunitat que aquells que ens volen devastats ens vegin democràticament desbordats. Acabarem tombant elefant vestit de toga, el 14-F deixem ben clar que la presidència de la Generalitat és a gust del consumidor i no a gust del repressor”, ha reblat en conseller. En aquesta mateixa línia, el conseller Josep Rull també ha fet una crida a votar els propers comicis i ha parlat de “dignitat, esperança, futur, força. Aquests són els atributs de l’independentisme català, de la gent que no neguem la paraula a ningú, ni tanquem a la presó ningú, ni emmanillem ningú. Nosaltres, l’instrument més poderós que tenim a l’abast, el més transformador i extraordinari són les urnes”.

Finalment, el candidat de Junts per Catalunya a Tarragona, Albert Batet, ha fet una crida a sortir a votar, “perquè el 14-F Catalunya no ha de tenir por a anar a votar: Que cap vot es perdi, tots els vots han de ser útils”. Batet ha marcat un triple objectiu per a les properes eleccions: “Aconseguir una victòria aclaparadora de l’independentisme; aconseguir que la Laura Borràs sigui la presidenta de la Generalitat de Catalunya; i aconseguir una victòria de Junts per Catalunya, que és la victòria de la no rendició, constància, perseverança, no rendir-se, lluitar”.

En l’acte, també han intervingut les candidates de Junts per Catalunya al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre, Teresa Pallarès i Mònica Sales.

Reus, 29 de gener del 2021