Laura Borràs: “Exigim el tancament del CIE de la Zona Franca, un centre que vulnera els drets humans i denigra la dignitat de les persones”

La candidata a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, acompanyada d’una desena de candidats, entre els quals Elsa Artadi, Aurora Madaula i Jaume Alonso Cuevillas, han estat aquest matí a les portes del Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca per exigir-ne el seu tancament. La candidata Borràs ha destacat que “aquest és un centre que vulnera els drets humans, que denigra la dignitat de les persones i que s’ha de tancar”.

 

Laura Borràs també ha assenyalat que “estem davant de la manifestació de com són les polítiques de fals progressisme del govern dels socialistes i dels comuns”. Segons Borràs “Ada Colau ha fet bandera del tancament d’aquest centre, però quan són al govern les promeses desapareixen” i ha afegit que “els comuns, amb el seu fals progressisme, l’únic que fan és mostrar-nos una política hipòcrita”. És per aquest motiu, ha afirmat Borràs, que el centre s’ha de tancar: “Venim aquí per denunciar el tancament d’aquest centre i denunciar el fals progressisme del govern de socialistes i comuns”.

 

Finalment, al candidata a la presidència de la Generalitat ha recordat que amb la Covid es va tancar aquest centre “que el ministre Marlaska l’ha reobert, un ministre que no ha estat apartat de les seves responsabilitats malgrat haver estat condemnat fins a sis vegades pel Tribunal Europeu dels Drets Humans per emparar i protegir tortures”. Laura Borràs ha conclòs assegurant que “el govern més progressista de la història necessita progressar en progressisme de veritat”.

 

 

 

Barcelona, 8 de febrer del 2021