Laura Borràs: “Ens comprometem a avançar el desplegament de la xarxa pública de fibra òptica el 2022, per portar la connectivitat a tots els pobles de Catalunya”

Junts presenta les propostes per impulsar la connexió i impuls digital a tot el país per assegurar la connectivitat com a “motor de desenvolupament econòmic” i aconseguir una major “cohesió territorial”

 

Junts per Catalunya ha celebrat l’acte ‘Junts pel territori’ a la població de Tarroja de Segarra per presentar les propostes per fer un país viu, connectat digitalment, cohesionat, que reverteixi el despoblament, ofereixi igualtat d’oportunitats i permeti un impuls per al desenvolupament econòmic del territori adaptat a les necessitats i realitats del segle XXI. Amb aquest objectiu d’afavorir la cohesió social i territorial a través de les eines digitals, la candidata a la presidència Laura Borràs ha explicitat el compromís de Junts per Catalunya en culminar el 2022 el desplegament de la fibra òptica a tot Catalunya “per donar alta capacitat a tots els nuclis de població i zones d’activació econòmica de Catalunya. S’ha acabat la Catalunya de les dues velocitats, cal que tots els pobles siguin espais de desenvolupament econòmic i de capacitats plenes de vida i en igualtat d’oportunitats, per a que el país més petit pugui acollir a l’empresa més gran”.

La candidata també, ha destacat que l’objectiu de Junts és “disminuir les desigualtats en tots els terrenys” i que aquesta divisa “guiarà les polítiques d’un govern liderat per Junts”. En aquest sentit, Borràs ha ressaltat que de la mateixa manera que cal lluitar “contra la pobresa energètica” els governs s’han de comprometre a reduir i eradicar “la pobresa digital, sigui produïda per raons econòmiques o per raons territorials”. “Que cada persona tingui les mateixes oportunitats arreu de Catalunya” independentment d’on visqui ”és un compromís de Junts, i per tant, del Govern que presidiré si ho desitgen els ciutadans amb el seu vot”, ha clos la candidata.

En l’acte hi ha participat el conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, que en aquesta línia ha anunciat el compromís d’un Govern presidit per Junts “d’ampliar el servei bàsic d’accés a internet d’1MB a 100MB” i per fer-ho ha assegurat que “batallarem al Parlament de Catalunya, però també a Madrid, modificant la llei general de telecomunicacions”.  El conseller, que aquesta legislatura ha estat al capdavant del desplegament de la xarxa pública de fibra òptica del Govern de la Generalitat, ha destacat la importància de la connectivitat a internet com “un antídot contra el despoblament”, “un servei essencial per garantir un país més equilibrat territorialment” i una condició bàsica per la “competitivitat de Catalunya”.

El conseller d’Empresa i cap de llista de Junts a la circumscripció de Lleida, Ramon Tremosa, també ha destacat la importància d’una bona connectivitat arreu de Catalunya, com a garant d’una major competitivitat econòmica i empresarial de Catalunya. “El món viu una revolució digital que multiplicarà la productivitat de tots els sectors productius”, ha assegurat el conseller, per això ha destacat que “és importantíssim que en el proper govern hi hagi la voluntat clara de fer arribar la fibra òptica arreu de Catalunya”. Per això, ha exhortat als ciutadans a votar “en clau de futur” i ha definit a Junts com l’únic partit que defensa “la connectivitat arreu del territori com a política de desenvolupament territorial” i que “la seva prioritat de Govern anirà més enllà de la regió metropolitana de Barcelona”

El cap de llista de Junts a la circumscripció de Tarragona, Albert Batet, ha recordat que “Catalunya avança només si els seus pobles i comarques avancen; Catalunya progressa si els seus ciutadans progressen” i que amb un país “amb el 63% dels pobles amb menys de 2000 habitants” aquest progrés implica que el Govern treballi perquè “cada català i catalana pugui desenvolupar el seu projecte de vida del poble més petit fins a la ciutat més gran”. Per això, Batet ha anunciat el compromís de Junts donar suport a aquells empresaris i emprenedors que vulguin reinvertir els seus beneficis “a continuar construint el seu negoci” així com a aquells que s’adaptin a una economia digital i verda. “La creació d’ocupació és clau per reduir la desigualtat territorial”, i per això, Junts “ens comprometem a ajudar a les empreses, pimes, emprenedors, autònoms, etc. a poder seguir creant ocupació”

Finalment, la cap de llista de Junts a la circumscripció de Girona, Gemma Geis, ha reivindicat Junts pe Catalunya com “el partit que sempre ha defensat la importància de la fibra òptica i del teletreball” davant “d’altres partits que se’n reien ridiculitzaven el desplegament de la xarxa pública de fibra òptica” que, segons afirma, “és un servei bàsic i imprescindible per a un país del segle XXI”. Segons Geis, la principal voluntat de Junts és “aconseguir un país viu, i per això hem d’aconseguir augmentar la competitivitat empresarial i les oportunitats del nostre jovent, fomentant el desenvolupament territorial”. Un dels sectors que més es pot beneficiar d’aquesta nova “economia digital” és el sector turístic, ha assegurat Geis que ha explicat la proposta de crear el . programa “Intel·litur-Cat” per permetre “un millor posicionament i màrqueting a través de l’ús de les dades que generem a diari”. Així mateix, ha anunciat el compromís de Junts per “impulsar un clúster TIC del turisme, per dinamitzar les polítiques en l’àmbit turístic i també crear un hub de tecnologies avançades en l’àmbit digital”. “Tenim clar que la millor política social és tenir una bona feina, i la Catalunya que volem és un país amb cohesió social i territorial, per això hem de fomentar que les petites i mitjanes empreses puguin créixer i instal·lar-se arreu del territori”, ha reblat Geis.

 

 

 

Tarroja, 8 de febrer de 2021