Laura Borràs: “Ells creuen que no som capaços. Per això som l’enemic a abatre, perquè ens ho creiem i sí que ho farem”

Junts per Catalunya ha fet aquest dilluns al vespre un míting a Mataró, amb el vicepresident del Parlament, Josep Costa; la consellera Meritxell Budó; la candidata de Junts a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs; i el president Carles Puigdemont. En l’acte, Borràs ha recordat que “ells creuen que no som capaços. Per això som l’enemic a abatre, perquè ens ho creiem i sí que ho farem”. En aquest sentit, ha explicat que el partit fa una aposta ferma i decidida “per gestionar com a prioritat la sortida de la crisi i ambicionar la sortida d’aquesta i de qualsevol altra crisi com és avançar cap a la independència”. D’altra banda, la candidata ha emplaçat la ciutadania a votar el 14-F “sense por, perquè els catalans no hem tingut mai por a les urnes” i ha demanat el vot per Junts, “l’únic partit que és garantia de tenir un Govern fort, capaç, eficaç i eficient i que sàpiga que per anar cap a la independència cal tenir la independència a l’agenda”.

En aquest sentit, el president Carles Puigdemont ha marcat una triple proesa pel 14-F: “Lluitar contra la desigualtat en què es troba el partit sense drets electorals; lluitar contra la sintonia dels partits contra Junts i guanyar les eleccions”. Una victòria que ha dit que obligarà l’estat “a abandonar aquesta comoditat en què s’han instal·lat, en els acords ‘low cost’, que fan que no li calgui esforçar-se més del compte, perquè sempre té algú que li aprova els pressupostos a canvi de res. El govern espanyol té pocs incentius per fer els deures”. En aquesta línia, Puigdemont ha demanat als ciutadans a sortir a votar el 14-F per ensenyar a l’estat que per molt que li “hagin fet creure que no som prou, hem de guanyar, per això heu de guanyar, perquè sàpiguen que als del govern més progressista de la història se li han acabat les excuses, perquè senti la vostra veu, allò que voldrien que ens oblidéssim, que no recordéssim”.

Finalment, la consellera Meritxell Budó ha emplaçat la ciutadania a votar el proper 14-F per vèncer la dispersió del vot i l’abstenció i ha criticat que el model dels socialistes per Catalunya sigui el de “passar pàgina”. “Aquest és el seu model de país, perquè són les seves vergonyes, les d’un estat repressor, en quant a drets econòmics, socials i culturals. Els socialistes són autonomisme, són 155, i judicialització de la política. Aquest és l’efecte illa. Un candidat que ha fracassat com a ministre, un ministre que centrifuga les responsabilitats però no els recursos necessaris perquè els que afrontem les necessitats en puguem fer front” ha assegurat BudóPer la seva banda, Josep Costa, també ha fet una crida a omplir les urnes per Junts per Catalunya, perquè “és el pitjor escenari per la Moncloa. Aquestes eleccions són un plebiscit sobre quina és la millor estratègia per fer la independència. Ha de guanyar Junts, perquè som els que volem persistir, continuar, reprendre els coses com les vam deixar l’1 d’octubre”.

Mataró, 1 de febrer del 2021