Laura Borràs: “El PSOE i Pedro Sánchez formen part del problema de la pandèmia i la democràcia a Catalunya. Ara ens volen fer creure que Salvador Illa és la solució? Illa és la solució per als qui volen que res no canviï”

President Puigdemont: “Ens han robat la normalitat, però si depengués de l’estat espanyol, això no canviaria. Això depèn de nosaltres, si voteu, guanyem. Ho hem fet el 21-D, a les europees, i ara ho farem el 14-F”

Jordi Sànchez ha fet una crida a sortir a votar el 14-F: “Les urnes mai seran el nostre adversari, l’abstenció sí. Estem preparats, tenim la millor candidata possible, la millor dona que pot assumir la responsabilitat per tirar endavant el país”

Junts per Catalunya ha celebrat aquest diumenge al matí, a Vilafranca del Penedès, l’acte ‘Junts per Guanyar’ per presentar la candidatura a les eleccions del 14-F. L’acte ha estat de forma telemàtica i ha comptat amb la participació dels integrants de la llista del partit, els caps de llista de les diferents circumscripcions i amb la participació del secretari general de Junts per Catalunya Jordi Sànchez, el president Carles Puigdemont i la candidata de Junts per Catalunya a la Generalitat Laura Borràs. En l’acte, Borràs ha assegurat que el partit es presenta a les eleccions com el canvi que necessita Catalunya, perquè “el PSOE i Pedro Sánchez formen part del problema de la pandèmia i la democràcia a Catalunya. Ara ens volen fer creure que Salvador Illa és la solució? Illa és la solució per als qui volen que res no canviï”. En aquesta línia, la candidata a la presidència de la Generalitat ha criticat la gestió de la pandèmia del ministre i el govern espanyol, i ha assenyalat que “la proposta de Junts per Catalunya és liderar un govern fort que sàpiga donar respostes a la crisi actual, mentre avancem amb passes definitives cap a la independència”.

Pel que fa a la convocatòria de les eleccions el 14-F, Borràs ha destacat l’anomalia democràtica que ha suposat que sigui la justícia espanyola la que hagi decidit quina és la data més escaient per a celebrar-les. “Aquestes eleccions no són normals, ni un caprici. Són una necessitat democràtica. L’estat vol decidir quan hem de votar, nosaltres decidim a qui volem votar. I la justícia espanyola decidirà quan es fan les eleccions, però només la ciutadania de Catalunya pot decidir qui guanyarà aquestes eleccions. I a Junts estem preparats per guanyar-les”, ha dit finalment. Per això ha fet una crida a omplir les unes el proper 14-F, una crida a la mobilització electoral permanent, per garantir una victòria de l’independentisme a les urnes “perquè Catalunya necessita un canvi i el canvi de debò és la independència”.

Crida a la participació aquest 14-F

En aquesta mateixa línia, el president Puigdemont també ha fet una crida a la participació el proper 14-F. “Ens han robat la normalitat, però si depengués de l’estat espanyol, això no canviaria. Això depèn de nosaltres, si voteu, guanyem. Ho vam fer el 21-D, a les europees, i ara ho tornarem a fer, perquè la formula la coneixem, i funciona, i gràcies als vostres vots, avui som al Parlament Europeu, gràcies als vostres vots, hem doblegat l’estat i hem demostrat com es pot fer, però ens fem falta tots, hi hem de ser tots a les urnes”, ha sentenciat. Puigdemont també ha criticat la gestió de la pandèmia de l’estat espanyol i el govern de Pedro Sánchez i el candidat Salvador Illa. Per això també ha apel·lat a aquest canvi que necessita Catalunya: “S’han especialitzat en centralitzar recursos i centrifugar responsabilitats, i això no és bon auguri. Catalunya no es mereix això. Tenim dret a ser un país normal, sense repressió, injustícies, que dediqui recursos als sectors econòmics, als treballadors, als desocupats i famílies que no podem fer front a les dificultats de la crisi”

Finalment, el secretari general del partit, Jordi Sànchez, també ha remarcat la importància de sortir a votar el 14-F i omplir les urnes de vots independentistes  per combatre “l’únic enemic que ens pot impedir guanyar les eleccions: l’abstencionisme”. Sànchez ha apel·lat a l’esperit amb què la ciutadania va votar l’1 d’octubre i ha assegurat que “les urnes mai seran el nostre adversari, però l’abstenció sí”. En aquesta línia ha dit que “estem preparats, tenim la millor gent, la millor candidata, el millor lideratge, el millor equip i el millor projecte per guanyar, governar i per fer que el país tiri endavant i sortir de la recessió en què ens ha portat la pandèmia i sortir de l’Espanya que ens vol a l’exili, tancats a presó, i sense exercir el dret a l’autodeterminació”

En l’acte també hi ha intervingut el conseller Lluís Puig, i els candidats que encapçalen les llistes a Tarragona, Lleida i Girona. Aquestes han estat les seves intervencions més destacades:

  • Albert Batet, cap de llista de les eleccions del 14-F per Tarragona: “L’estat espanyol és el que quan ha de triar entre democràcia i 155, tria 155; trien cessar el Govern i liquidar el Parlament; quan han hagut de triar entre Catalunya i Espanya, trien Espanya, Madrid i l’ÍBEX35. Per tant, nosaltres només tenim una resposta, el nostre vot i les urnes”
  • Gemma Geis, cap de llista de les eleccions del 14-F per Girona: “Aquestes eleccions anem junts, sense por, votant, defensant el nostre projecte en positiu, amb empatia, proximitat, reconeixent el que podríem haver fet millor. I des de la proximitat, des de pobles i ciutats, perquè ningú no es quedi enrere, perquè el nostre equip és el del president KRLS, la candidata Laura Borràs, però el nostre partit és Catalunya”.
  • Ramon Tremosa, cap de llista de les eleccions del 14-F per Lleida: “Si Catalunya fos un estat independent, sabríem quin percentatge de fons europeus ens tocarien. Però avui Catalunya, amb un estatut retallat i un autogovern limitat, no tenim ni idea de quants diners ens pertoquen. No volem ser ciutadans de tercera, sinó de primera”. 
  • Conseller Lluís Puig: “Hem vingut a guanyar les eleccions per recuperar la sobirania del Parlament. La sobirania que tant han malmès les togues de la injustícia, els informes policials i els del 155”.

Vídeo de l’acte: https://youtu.be/piCHHAJAydE

Barcelona, 24 de gener del 2021