Laura Borràs: “Denunciem l’abandonament de les funcions del Govern espanyol, de les persones i els sectors més afectats en la gestió de la pandèmia”

La candidata de Junts lamenta que “la resposta del Govern espanyol no ha estat a l’altura” i reivindica la necessitat que Catalunya esdevingui un estat independent

El president Puigdemont ha celebrat la sentència contra l’extradició del conseller Lluís Puig i reitera la denúncia contra l’estat espanyol i la seva complicitat amb la repressió

Els candidats a les eleccions del proper 14 de febrer han celebrat una jornada telemàtica aquest diumenge al matí per concretar i encarar l’estratègia de Junts durant la campanya electoral que s’iniciarà a finals del mes de gener. Durant la jornada, el president Carles Puigdemont i la candidata a la presidència a la Generalitat, Laura Borràs, han adreçat unes paraules d’agraïment i els han encoratjat a ser la veu de Junts arreu de Catalunya i a ser els transmissors del missatge del partit per aconseguir perquè Catalunya pugui fer un gran salt en la seva llibertat, amb Laura Borràs com la primera presidenta de Catalunya.

La candidata Laura Borràs ha reiterat la importància de treballar pel binomi salut i economia a l’hora de gestionar la pandèmia i en aquest sentit ha denunciat la deixadesa i abandonament de funcions del govern espanyol. “Denunciem l’abandonament de les persones i els sectors més afectats per la crisi econòmica i posa en evidència la necessitat de tenir un estat propi”, ha dit. La candidata ha contraposat la gestió dels recursos econòmics directes i la moratòria i excepcions de pagaments d’impostos que han aplicat altres estats de la UE amb la gestió que està fent el Govern espanyol: “El Govern espanyol de Pedro Sánchez i Salvador Illa no han fet absolutament res. Exigim que es posin al costat del Govern i s’impliqui amb els ajuts directes als sectors econòmics més afectats”.

En aquesta línia, Borràs ha defensat que la gestió de la pandèmia ha de ser una prioritat i ha urgit la necessitat d’un govern fort per gestionar bé la crisi, i alhora, treballar per avançar cap a la independència. Per això ha subratllat que Junts és l’única garantirà contra un tripartit amb els partits que governen a Madrid.

D’altra banda el president Carles Puigdemont ha celebrat la sentència contra l’extradició del conseller Lluís Puig i ha subratllat que es tracta de la  “confirmació d’una estratègia per plantar cara a l’estat espanyol de forma realista, però amb la màxima ambició”. El president ha assegurat que aquesta decisió estableix un precedent perquè l’estat espanyol revisi i rectifiquin el provés judicial i la persecució política als que han estat sotmesos els presos polítics i els exiliats.

Finalment, el president Puigdemont, ha reiterat la denúncia de la complicitat del govern espanyol amb la repressió: “Denunciem sempre la complicitat del govern espanyol, es digui com es digui, porti l’etiqueta que porti”.

Barcelona, 10 de gener del 2021