Laura Borràs denuncia la judicialització permanent preventiva de l’estat espanyol: “Ja no es judicialitzen els resultats electorals, sinó les mateixes eleccions”

La candidata Laura Borràs diu que aquesta suspensió és “un motiu més” per acabar amb la dependència amb l’estat espanyol que coarta la “normalitat democràtica” de la política catalana

La candidata de Junts per Catalunya a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha denunciat la judicialització preventiva permanent de l’estat espanyol amb Catalunya després que el TSJC hagi decidit suspendre cautelarment la convocatòria de les eleccions pel 30-M. “Ja no es judicialitzen els resultats electorals, sinó les mateixes eleccions”, ha dit. En aquest sentit, Borràs ha assegurat que aquesta suspensió  és “un motiu més” per acabar amb la dependència amb l’estat espanyol que coarta la “normalitat democràtica” de la política catalana. “Per això ambicionem la independència, per poder prendre les nostres pròpies decisions sense esperar la vènia de l’estat espanyol”, ha reblat. “La política catalana ha de deixar de resoldre’s als tribunals espanyols”, ha recordat.

Per això ha fet una crida a omplir les urnes els propers comicis de vots per la independència, perquè mentre “hi ha qui aposta per la interferència, nosaltres per la independència, i, per tant, estem convençuts que l’únic canvi possible és la independència. Si no, ja sabem què és aquest autonomisme, aquest caos, aquesta usurpació de la normalitat democràtica a Catalunya”.

Finalment, la candidata a la presidència de la Generalitat ha denunciat que alguns partits “volen portar per la via de la justícia el que no són capaços d’aconseguir a les urnes” i ha reclamat “acabar amb la inseguretat democràtica i jurídica permanent”.

Barcelona, 19 de gener del 2021