Laura Borràs denuncia els incompliments de l’estat amb Catalunya: “Som els del ‘no’ a un govern incompetent i els del ‘sí’ a Catalunya i la defensa dels seus interessos.

El president Puigdemont assegura Junts per Catalunya és el del ‘no’ “a permetre que hi hagi un govern espanyol que incompleixi els seus deures amb els ciutadans, que nega els recursos econòmics a ciutadans, treballadors i autònoms”

El conseller Rull defensa que Junts “sabem què tenim entre mans, quina és la dificultat d’allò que gestionem, i ho farem bé. Davant el dilema de resignació o llibertat, nosaltres triem llibertat. Sense fermesa ni fortalesa no ens en sortirem de cap de les maneres”

 

Junts per Catalunya ha fet aquest dimecres al vespre un míting a Tortosa, amb els candidats Mònica Sales i Albert Batet; el conseller Josep Rull; la candidata de Junts a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs; i el president Carles Puigdemont. En l’acte, la candidata Borràs ha fet un repàs de tots els incompliments de l’estat espanyol amb Catalunya i ha criticat la mala gestió del govern de Pedro Sánchez amb la crisi de la Covid. “Espanya és ineficient i incompetent”, ha dit. Per això, la candidata ha defensat Junts per Catalunya com el partit del ‘no’ a un govern incompetent i el partit del ‘sí’ a Catalunya i a la defensa dels seus interessos i ha criticat que “mai els vots independentistes a Madrid havien servit per tant poc”. Finalment, Borràs ha parat especial atenció a les Terres de l’Ebre com un dels territoris més maltractats per l’estat espanyol, sense polítiques hidràuliques que respectin el cabal del riu, sense l’execució dels ajuts promesos, perquè “Espanya no té cap projecte ni cap solució pel Delta”. “No tenim un pla B, ni un Delta B, i des de Junts tenim un pla A: Gestionar sense ingerències per oferir el millor llegat de futur”.

 

Des de Waterloo, el president Carles Puigdemont ha criticat als qui acusen Junts de ser els del ‘no’ sistemàtic a tot i ha subratllat que “som els del ‘no’ a permetre que hi hagi un govern espanyol que incompleixi els seus deures amb els ciutadans, que nega els recursos econòmics a ciutadans, treballadors i autònoms”. Un ‘no’ que ha fet extensiu a arribar a acords amb un govern espanyol que incompleix les seves promeses. “Diem que ‘no’ al pitjor govern espanyol a l’hora de gestionar la crisi sanitària i al govern que té el pitjor ministre de salut de la UE que és el que ens envia aquí per intentar ser president de la Generalitat”, ha dit.

 

En aquest sentit, ha assegurat que darrera el ‘no’ hi ha un ‘sí’ a gestionar els fons europeus des de Catalunya i els recursos que general el país: “nosaltres defensem Catalunya i la seva gent i per això reclamem els recursos que necessitem i a Catalunya només hi ha una dona que ho pot garantir, que és insubornable en aquest proposit, i és Laura Borràs, la propera presidenta del Govern de Catalunya”.

 

D’altra banda, el conseller Josep Rull també ha participat en l’acte, per videoconferència camí de Lledoners. El conseller ha defensat el projecte de Junts, un partit que “sabem què tenim entre mans, quina és la dificultat d’allò que gestionem, i ho farem bé. Davant el dilema de resignació o llibertat, nosaltres triem llibertat. Sense fermesa ni fortalesa no ens en sortirem de cap de les maneres”.

 

En l’acte també han intervingut el cap de llista de Junts per Tarragona, Albert Batet, que ha denunciat els incompliments de l’estat espanyol a les Terres de l’Ebre: “El Delta és l’exemple més gran de tot Catalunya, de la deixades de funcions i l’abandonament de l’estat. I davant aquesta situació, el 14-F, tenim un gest molt poderós, que és el vot. Cal un vot útil per les Terres de l’Ebre. Cal ser exigents. Cal acció política, cal negociar i defensar les coses”. També la candidata Mònica Sales, ha reivindicat les Terres de l’Ebre en la cartografia catalana: “Com a territori tenim problemes que mereixen solucions. També tenim propostes que ens fan avançar. Els problemes de les Terres de l’Ebre són els problemes del país i les oportunitats de les Terres de l’Ebre, són les oportunitats del país. Estem preparats per fer país i guanyar”.

 

 

Tortosa, 3 de febrer del 2021