Laura Borràs demana votar Junts com a vot útil per sortir de la crisi, fer un govern nítidament independentista, frenar un tripartit i evitar que la ultradreta entri al Parlament

President Puigdemont: “Hem d’evitar el que estan fent el govern d’Illa i Borrell. Davant la incompetència de l’estat espanyol, ens cal un vot útil per allunyar la política inútil”

Jordi Sànchez demana a Laura Borràs que treballi per vertebrar una majoria suficient per seure a negociar amb l’estat espanyol: “La nostra llibertat personal no es ven per la renúncia de la llibertat col·lectiva”

Junts per Catalunya ha celebrat el míting central de campanya a Vic, amb connexions amb els candidats d’arreu del territori i amb els consellers Josep Rull i Jordi Turull; els caps de llista de Lleida, Girona i Taragona, Ramon Tremosa, Gemma Geis i Albert Batet; el secretari general Jordi Sànchez; la candidata a la presidència Laura Borràs i el president Carles Puigdemont. En l’acte, la candidata Laura Borràs ha demanat votar Junts com el vot útil per Catalunya: “Tots els vots valen el mateix, són demòcrates, però no tots els vots serveixen pel mateix. L’únic vot que garanteix un govern determinat a avançar cap a la independència és el de Junts”. Un vot útil,  ha dit Borràs, que també treballarà per sortir de la crisi, per fer un govern independentista i per frenar un tripartit, “perquè aquest model decadent no arribi a la Generalitat. Són governs que no tenen vergonya, però tenen molt de què avergonyir-se”. Laura Borràs també ha assenyalat que el vot per Junts per Catalunya és una garantia per evitar que la ultradreta entri al Parlament. La millor manera de vèncer la ultradreta és una ultra victòria dels partits demòcrates. La seva arma és la crispació, la nostra és la democràcia. La ultradreta la combatrem amb més democràcia que mai”.

 

 

El president Carles Puigdemont també ha apel·lat al vot útil, al vot per Laura Borràs, perquè és la garantia d’allunyar la “política inútil i evitar el que estan fent el govern d’Illa i Borrell. Davant la incompetència de l’estat espanyol ens cal un vot útil”. D’altra banda, el president ha posat èmfasi en la incorporació de la tecnologia en la governança dels països, en la importància de consultar regularment a la ciutadania i ha reivindicat “un país on la gent participi, que es pregunti a la gent, que es posi la tecnologia al servei de la democràcia participativa; on el govern pregunti més i de forma regular”, en contraposició a les declaracions del candidat Salvador Illa que ha sentenciat que no cal preguntar a la ciutadania ni calen referèndums. “El candidat socialista pertany a una manera de governar que l’hem patida, que talla les ales a un país com Catalunya”, ha dit.

 

 

El secretari general Jordi Sànchez s’ha adreçat a la candidata Laura Borràs durant l’acte i li ha demanat que treballi per vertebrar una majoria suficient per seure a negociar amb l’estat espanyol: “La nostra llibertat personal no es ven per la renúncia de la llibertat col·lectiva. Som gent del diàleg, però ho farem des de la dignitat, sense renúncies”. “T’ho demano com a futura presidenta de la Generalitat: la nostra llibertat personal no es ven per la renúncia de la llibertat col·lectiva”, ha seguit i ha emplaçat Borràs a treballar perquè sigui la veu que defensi els presos, la seva dignitat, i “això només té un nom, treballar per aconseguir l’amnistia”.

 

 

Un país connectat

En l’acte també han intervingut els caps de llista de Lleida, Girona i Tarragona. Des de Lleida, el conseller Ramon Tremosa ha fet una crida a sortir a votar el 14-F perquè “ens voldrien tancats a casa i que no tornem a votar massivament com hem fet anteriorment”. “Ens volen donar lliçons de com governar Catalunya, mentre a Europa, el Banc Central Europeu publica un informe demolidor del govern d’Espanya és el país que destina menys ajuts a empreses. I aquests senyors ens volen donar lliçons?”, ha dit finalment.

 

 

Des de Girona, la candidata Gemma Geis ha criticat l’actitud dels Comuns, que han acusat els independentistes de portar el país a la ruïna. “A ruïna el porteu vosaltres, no aprovant ajudes directes autònoms, ajudes directes gent, mesures per les empreses. Nosaltres estem lluitant pels drets i llibertats de tothom”. La candidata ha apuntat la voluntat dels comuns de fer un tripartit i per això ha demanat el vot per Junts per Catalunya el 14-F: “Cal avançar per la independència del país, per aixecar el país la crisi econòmica i social. Cal un govern fort i parlament fort. Junts necessita tota força possible, per això hem de guanyar”.

 

 

Finalment, des de Tarragona, el candidat Albert Batet també ha demanat el vot per la candidata Laura Borràs per salvar els empresaris, els comerços, pels autònoms, a favor de captar inversions i rebre els fons europeus. “Aquest és el vot útil, i no el de l’estat espanyol que quan venen uns pressupostos augmenten les partides per l’exèrcit i la monarquia. És el vot útil per destinar més recursos per les residències i no incomplint a la Llei de la dependència. És la creació d’ocupació, ajudar els empresaris i millorar la formació dels joves, i no el que fa l’estat, que és líder en atur juvenil”.

 

 

Pots accedir a l’àlbum de Flickr de Junts per Catalunya per veure totes les fotografies de la roda de premsa.

 

Vic, 7 de febrer del 2021