Laura Borràs: “Davant les adversitats, Junts no ens rendim, no reculem i no ens resignem. Per això som l’únic vot útil per la independència”

President Puigdemont: “Ho hem tingut tot en contra i hem guanyat. Per això van tots contra Junts, perquè saben que podem guanyar”

 

“Davant les adversitats, Junts no ens rendim, no reculem i no ens resignem. Per això som l’únic vot útil per la independència, perquè som l’únic vot que aportarà futur per aquest país” així ho ha assegurat la candidata de Junts a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, en un míting a Igualada. Per Borràs, aquesta “actitud” és la raó per la qual “els que voldrien que passéssim pàgina” han posat traves a Junts en les diferents eleccions, i també en aquestes, “perquè som l’enemic a abatre”. Borràs ha posat en valor les victòries judicials de l’exili i la victòria en les eleccions europees com a exemples que demostren que “Junts no ens rendim, que perseverem i que per això guanyem”. Per això, ha animat als assistents a portar aquesta mateixa actitud al Parlament de Catalunya votant Junts el proper 14 de febrer. “Quan aneu a votar exigiu-nos que el vostre vot sigui el nostre compromís i que la vostra determinació sigui la nostra”, ha clos la candidata.

 

Junts: la força del canvi que incomoda

En el mateix sentit, el president Puigdemont ha fet referència a les traves legals, administratives i polítiques que han acompanyat Junts en totes les eleccions des del passat 21 de desembre de 2017, tot assegurant que “ho hem tingut tot contra, i malgrat això hem guanyat”. Aquestes victòries, assegura Puigdemont, es deuen a l’actitud de victòria i de no rendició”. Malgrat les dificultats, però, Puigdemont ha assegurat que “hi ha una cosa que tenim nosaltres i que els incomoda: vosaltres, la gent”. Per això, Puigdemont ha animat a “tots aquells que vau anar a votar l’1 d’octubre” a anar a votar amb “moral de victòria”. “Junts som la força del canvi que més els incomoda. No som un canvi retòric, som un canvi possible i real. Junts hem vingut per continuar els canvis que aquest país va decidir l’1 d’octubre”, ha reblat el president.

 

A l’acte també hi ha participat els Jordi Turull i Josep Rull

 

El conseller Jordi Turull ha apel·lat a la necessitat que el govern “a part de tenir projectes i solucions, tingui l’actitud adequada” pel moment històric del país. Turull ha recordat que és l’actitud d’estar “dempeus” la que ha permès mantenir la llengua catalana, garantir el dret a vot i fer possible “que una dona sigui candidata a la Presidència de la Generalitat”. “Les polítiques i les intencions poden ser molt bones, però si les actituds no ho acompanyen no podrem aconseguir res” . I, en aquest sentit, Turull ha destacat com a actituds fonamentals per aquest moment “la unitat, buscar solucions, no lamentar-se, no acomplexar-se, i mantenir-se ferm i dempeus” per “guanyar un futur pels nostres fills”.

 

 

Finalment, el conseller Josep Rull ha apel·lat a la mentalitat “treballadora, innovadora i de pensar un país en gran” que farien que Catalunya estigués al nivell “dels països més avançats d’Europa” si disposés dels recursos i la sobirania d’un estat. Però sobretot, ha assegurat que un país “sense llibertat no pot tenir prosperitat”. Per això, ha dement als ciutadans a conjurar-se per “deixar als nostres fills un país lliure, on mai més ningú pui ser empresonat o abocat a l’exili per haver defensat pacíficament i democràtica els seus ideals”.Aquesta és la Catalunya que nosaltres defensem, aquest corrent immens d’il·lusió i esperança. tenim projecte, tenim visió de país, nosaltres, junts som els de l’economia productiva, justícia social , els que creiem que la força de la gent és imbatible”, ha assegurat el conseller.

 

L’acte s’ha celebrat al Teatre Ateneu igualadí i també ha contat amb la participació de les candidates Judit Guàrdia i Ester Vallès.

 

 

Igualada, 6 de febrer de 2021