Laura Borràs critica que Felip VI no parlés ni del rei emèrit fugit ni del “colpisme creixent” dins les forces armades en el discurs de Nadal

La candidata a la presidència de la Generalitat recorda la figura del president Macià: “Som aquí per perseverar en l’anhel de llibertat. Macià representa més que ningú aquest esperit”

Una delegació de Junts ha participat en l’ofrena floral al president Francesc Macià aquest divendres durant el tradicional acte que commemora la seva mort, enguany, celebrant el 87è aniversari. La candidata a la presidència de la Generalitat Laura Borràs ha encapçalat l’ofrena, juntament amb la vicepresidenta Elsa Artadi i els candidats Gemma Geis i Joan Canadell. En una atenció a mitjans, la candidata Borràs ha lamentat que el discurs de Felip VI no parlés del seu pare, el rei emèrit fugit, ni del colpisme creixent que hi ha a les forces armades i això “el fa ser còmplice”. “El discurs del rei dels espanyols d’ahir va tornar a estar buit de contingut polític. Va ser un discurs que confirma el que hem dit sempre: que els catalans no tenim rei i que aquest rei no ens pot representar”, ha reblat.

Borràs ha recordat també l’esperit que acompanyava el president Macià, el de per perseverar en l’anhel de llibertat. “El president Macià deia: ‘Mirarem de saber-nos fer dignes de la responsabilitat que tenim i que ens han donat els ciutadans’. Per això, treballarem per poder culminar el mandat de l’1 d’octubre i fer realitat la República Catalana”.

Finalment, Borràs ha fet un especial esment a les persones que han patit la Covid, als seus familiars i també als presos polítics i exiliats en el que serà  “un Nadal difícil. Un Nadal de recolliment i íntim, en què tindrem present els absents i els que no poden ser amb les famílies, recordem també els presos polítics i exiliats”.

Barcelona, 25 de desembre de 2020