Laura Borràs assegura que Junts està “a punt” per les eleccions del 14F si són amb garanties, i interpel·la Illa a posicionar-se sobre la seva celebració

La candidata a la presidència i el candidat per Tarragona, Albert Batet, han visitat empreses del sector turístic del Camp de Tarragona a qui han mostrat el seu compromís en ajudar a la seva reactivació

La candidata a la presidència de la Generalitat, Laura Borràs, ha assegurat que Junts per Catalunya està “a punt i disposats” per celebrar les eleccions del 14F, i que són els departaments del Govern implicats en la seva organització juntament amb els experts els que “han de dir si estem preparats perquè es pugui garantir el dret a la salut i el dret a vot”, tenint en compte les circumstàncies d’excepcionalitat a causa de la pandèmia. Borràs ha considerat que aquestes eleccions són “necessàries” pel país per formar un “govern fort i cohesionat que pugui donar resposta de manera immediata a les necessitats del país per sortir de la crisi”.

En una atenció als mitjans de comunicació a Vila-seca, la candidata de Junts per Catalunya també ha interpel·lat el ministre de Sanitat i candidat del PSC, Salvador Illa, perquè es posicioni sobre la celebració de les eleccions: “La seva opinió, en principi, hauria de ser rellevant, tenint en compte que encara és el ministre de Sanitat”. En aquest sentit, Laura Borràs ha retret als socialistes que mentre els portaveus del Govern espanyol “cada dia llancen missatges apocalíptics i el mateix PSOE va ajornar el seu Congrés”, a Catalunya, Miquel Iceta, “sembla que té un interès molt gran en què es puguin celebrar aquestes eleccions. El que no sabem és què en pensa el senyor Illa”.

Suport al sector turístic

Laura Borràs i el candidat per Tarragona, Albert Batet, s’han reunit aquest dimarts amb la presidència i la direcció de PortAventura World i, més tard, han mantingut una trobada amb la presidenta i amb membres de la Junta de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme (FEHT), a qui han mostrat el seu compromís en ajudar a reactivar el sector turístic del sud de Catalunya. Borràs ha considerat que calen mesures de “caràcter immediat” per ajudar el sector turístic, “un sector molt afectat per la pandèmia i de manera molt intensa al Camp de Tarragona”. Entre d’altres Laura Borràs ha apuntat que calen mesures que tenen a veure amb baixades de l’IVA del sector turístic, i amb d’altres que fomentin el prestigi i la seguretat del sector turístics per poder facilitar la represa i el normal funcionament de l’activitat econòmica.

De la seva banda, Albert Batet  ha recordat que ha estat el pitjor any del sector turístic i ha indicat que les empreses del gremi a la demarcació de Tarragona van deixar de facturar 4.500 milions d’euros durant el 2020, amb greus conseqüències per als llocs de treball que genera aquest sector. Per això, “hem de fer el possible per reactivar el turisme”, ha assenyalat. Entre d’altres, Batet ha reclamat disposar dels recursos que Catalunya genera així com ha destacat la importància dels fons de recuperació europeus, que depenen del Govern espanyol, que “no poden passar de llarg del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre”. “Són necessaris per innovar en digitalització i sostenibilitat”, en la línia de les inversions que ja han fet al llarg de l’any els establiments turístics de la zona.

Vila-seca, 12 de gener de 2021