Aurora Madaula

La secretària segona del Parlament, Aurora Madaula, participa en la Comissió sobre la Condició de la Dona de les Nacions Unides

La secretària segona de la Mesa del Parlament de Catalunya, Aurora Madaula, participa aquesta setmana en la 67a sessió de la Comissió sobre la Condició de la Dona (CSW67) a la seu de Nacions Unides, a Nova York. L’objectiu de la delegació formada per diputats de parlaments de Catalunya, Bèlgica, País Basc, Croàcia, França, Itàlia i el Regne Unit és debatre sobre els drets de les dones en relació amb el canvi tecnològic i l’educació digital.

“Hem pogut constatar que els drets digitals de les dones estan en risc. Un 85% de les dones han patit algun tipus d’assetjament a les xarxes socials”, ha advertit Madaula, que també ha alertat que Europa ha retrocedit en la defensa dels drets de les dones.

A banda de seguir les sessions de la Comissió sobre la Condició de la Dona, és previst que al llarg de la setmana se celebrin reunions especials per debatre com es poden defensar sistemes de salut sòlids i un accés just a la salut, inclosos els serveis de planificació familiar i salut reproductiva.

Durant la seva estada, la diputada Madaula participarà en els diversos fòrums on es tractaran totes aquestes qüestions i es reunirà amb altres delegacions internacionals presents a l’esdeveniment. Un altre dels objectius serà consolidar el lideratge i l’impuls que la Comissió sobre la Condició de la Dona representa en la defensa dels drets de les dones a escala mundial, així com de les diferents organitzacions convidades.