La nova Executiva de Junts per Catalunya valora positivament el 2n Congrés Nacional celebrat a Argelers: “Es demostra que Junts manté l’octubrisme com a bandera”

La nova direcció del partit ha celebrat avui la seva primera reunió després del 2n Congrés Nacional de Junts celebrat a Argelers el passat dissabte

 

La nova Executiva de Junts per Catalunya ha celebrat avui la seva primera reunió després del 2n Congrés Nacional de Junts celebrat dissabte passat a Argelers. El portaveu i vicepresident Josep Rius, en roda de premsa després de la reunió, ha afirmat que l’Executiva ha valorat positivament la jornada i que aquesta demostra que “Junts per Catalunya és el partit que manté l’octubrisme com a bandera”. El portaveu també ha afirmat que “és també el partit que fa compatible el bon govern sense renunciar a la independència” i ha fet gala del caràcter obert de Junts, afirmant que és “un partit gran, plural i democràtic. Som  l’únic partit a Catalunya que tota la militància vota la seva direcció en una candidatura oberta”

Després de la votació de dissabte en què dues persones no van superar el topall del 50%, tal i com preveu el reglament de l’elecció de càrrecs, l’Executiva ha valorat i acordat fer una proposta per cobrir aquestes vacants, sempre respectant la normativa que regeix el Congrés. El reglament del partit preveu que el Secretari general pot fer aquesta proposta durant els 30 dies posteriors a la celebració del Congrés. En aquest sentit, Rius ha afirmat que “serà una proposta serà coherent amb la candidatura de la presidenta Laura Borràs i el secretari general Jordi Turull i mantindrà l’esperit d’unitat que va permetre forjar aquest acord”. La proposta, a més, inclourà també la substitució del conseller Miquel Sàmper, que ha presentat la seva renúncia per incompatibilitat amb el càrrec que ocupa actualment. 

 

 

Barcelona, 7 de juny de 2022.