La mesa del Parlament acorda aturar l’activitat parlamentària en defensa dels drets dels diputats

La presidenta Laura Borràs demana traslladar a la Comissió de l’Estatut del Diputat la resolució de la JEC sobre Pau Juvillà 

 

La mesa del Parlament ha acordat aturar l’activitat parlamentària en defensa dels drets dels diputats. La presidenta Laura Borràs ha assegurat que la situació és de “gravetat extrema”. Borràs s’ha refermat en la seva convicció de defensar la sobirania del Parlament: “avui som aquí, ferms contra la repressió, units per defensar la sobirania del Parlament davant les ingerències de l’estat”

La presidenta ha demanat traslladar a la Comissió de l’Estatut del Diputat la resolució de la JEC sobre Juvillà per tal que elabori un dictamen que haurà de ser sotmès a la ratificació del Ple del Parlament davant l’atac contra la integritat dels seus membres.

Borràs ha criticat que la JEC actuï com un òrgan judicial, quan és un òrgan administratiu: “Aquesta resolució contravé el dictamen de la Comissió de l’Estatut del Diputat que indica que no hi ha cap causa que afecti la condició de diputat de Pau Juvillà”.

 

Barcelona, 1 de febrer de 2022.