La direcció de Junts proposa Anna Erra com a presidenta del Parlament

La presidenta Laura Borràs demana la supressió de l’article 25.4 perquè ‘és incompatible amb l’exercici dels drets fonamentals’

Junts per Catalunya proposarà divendres la diputada Anna Erra com a presidenta del Parlament. Ho ha anunciat en roda de premsa la presidenta Laura Borràs, que ha assegurat que Erra “ha demostrat la seva capacitat i el seu compromís durant els 8 anys que ha estat al capdavant d’un ajuntament tan representatiu del país com és el de Vic”. En aquest sentit, ha defensat que “tenim el convenciment que al país li convé que hi hagi una presidència del Parlament compromesa amb l’1 d’octubre i amb tot el que hem viscut aquests anys”

La presidenta ha denunciat la retirada del seu escó per part de la JEC, que ha lamentat que ja és “la tercera vegada que la JEC, avalada pel Tribunal Suprem, retira l’acta d’un membre de la cambra condemnat per una sentència no ferma” i per això ha assegurat que l’òrgan espanyol és “reincident en aquest atropellament de la sobirania del Parlament”. En aquesta línia, Borràs ha demanat la supressió de l’article 25.4, perquè “és incompatible amb l’exercici dels drets fonamentals”. 

Per altra banda, Borràs ha assegurat que “l’actual Parlament també té el repte de dotar el país d’una llei electoral pròpia que inclogui la regulació d’un organisme regulador dels processos electorals que ha d’estar als antípodes del model que representa la Junta Electoral Central espanyola”

 

Barcelona, 6 de juny de 2023.