La conselleria de Drets Socials obre una nova línia d’ajuts al lloguer per a joves i augmenta un 3% les tarifes de serveis socials

Els ajuts podran arribar als 250 euros mensuals i es preveu arribar a 14.000 joves

Drets Socials i les patronals que gestionen serveis d’atenció a les persones acorden l’augment d’un 3% de les tarifes de serveis socialsLa consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha anunciat en roda de premsa una convocatòria d’ajuts per a pagar el lloguer destinats a joves de fins a 36 anys que no hagin demanat o se’ls hagi denegat el Bo lloguer jove estatal. Els ajuts podran arribar als 250€ mensuals, en funció dels ingressos de la unitat de convivència i l’esforç econòmic que els suposa el pagament de lloguer. La convocatòria serà de 29 milions d’euros i es preveu que surti anualment i que pugui ajudar a gairebé 14.000 joves. 

La consellera Cervera ha destacat que “esperem que (aquest ajut) sigui un pas més per ajudar els joves del nostre país a poder-se emancipar”. Els ajuts es podran demanar des del 28 de setembre i fins al 7 d’octubre. 

Als ajuts s’hi poden acollir els joves que tinguin fins a 36 anys en el moment de presentar la sol·licitud, que siguin titulars d’un contracte de lloguer o de cessió d’ús d’un habitatge o d’una habitació, que les rendes no superin els límits establerts segons la seva ubicació geogràfica, i que no superin el límit econòmic establert per a la unitat de convivència. S

La consellera ha afirmat que la convocatòria de la Generalitat és “més justa perquè s’adapta en funció dels ingressos de les persones joves i és més racional”, ja que “la convocatòria de l’Estat era una convocatòria que es concedia en funció d’arribada”. L’ajut al lloguer de la Generalitat també es farà tenint en compte el territori i la renda.  Dels 38.000 sol·licituds que es van presentar al bo estatal, només han entrat 9.750. La resta d’expedients  que no s’han pogut ni valorar  rebran un  SMS informant-los de la nova convocatòria que ha obert la Generalitat de lloguer per a joves per si el volen sol·licitar. 

 

Requisits d’accés

L’import de la subvenció serà del 20% de l’import de la renda de lloguer anual quan l’esforç per pagar el lloguer o el preu de cessió sigui igual o inferior al 30% dels seus ingressos. Serà del 30% de l’import de la renda de lloguer quan l’esforç per pagar el lloguer sigui superior al 30% i inferior al 40% dels ingressos ponderats i serà del 40% de l’import de la renda de lloguer quan l’esforç per pagar el lloguer sigui igual o superior al 40% dels ingressos ponderats, amb un límit màxim de 3000 euros anuals per habitatge, i un mínim de 240 euros anuals per habitatge, quan el resultat dels càlculs que determinen l’import sigui inferior a aquesta quantitat.

Si hi ha més d’un jove titular del mateix contracte de lloguer, podran sol·licitar l’ajut de manera individual i si més d’un resulta beneficiari d’aquestes subvencions, en un mateix habitatge, la suma no podrà superar l’import mensual del lloguer o del preu de cessió.

 

Drets Socials i les patronals que gestionen serveis d’atenció a les persones acorden l’augment d’un 3% de les tarifes de serveis socials

A banda, la consellera va anunciar ahir que la consellera i les patronals representants de les entitats proveïdores de la xarxa de serveis socials d’atenció pública han signat l’acord relatiu al reconeixement a la tasca professional i millora de la qualitat en la prestació de serveis d’atenció a les persones a la seu del Departament de Drets Socials. 

La signatura de l’acord suposa l’augment d’un 3% de les tarifes de serveis socials i inclou també “el compromís que aquest increment repercutirà en una millora del sou dels treballadors i treballadores”, ha explicat la consellera Cervera. La titular del departament ha afegit que “aquest increment suposa la millora de les condicions laborals del sector que han de permetre més estabilitat dels professionals. Sabem que és un primer pas per situar l’atenció a les persones com un dels pilars fonamentals del nostre estat del benestar”.

La consellera de Drets Socials ha valorat positivament l’acord conjunt amb totes les patronals i tot el sector i ha destacat que “aquest acord ens ha de permetre treballar conjuntament per buscar sinergies de qüestions compartides per tots: problemàtica social derivada de malaltia mental, infància, adolescència, persones joves tutelades i extutelades, persones afectades pel virus VIH/SIDA i persones amb drogodependència i/o altres tipus d’addicions i atenció precoç”.

 

Barcelona, 23 de setembre de 2022.