La conselleria de Drets Socials, liderada per Violant Cervera, destinarà 97 milions d’euros per a millorar barris de 38 municipis de Catalunya

El nou programa de Barris estarà finançat amb fons Next Generation i permetrà rehabilitar amb criteris d’eficiència energètica 7.944 habitatges en 100 barris, dur a terme obres per millorar l’accessibilitat de l’edifici o de la degradació física de l’edifici, i fer actuacions d’urbanització o millora de l’entorn

Les famílies vulnerables podran rebre subvencions de fins al 100%

 

El Departament de Drets Socials, liderat per la consellera Violant Cervera, destinarà 97 milions d’euros en la millora dels barris de 38 municipis de Catalunya. El nou programa de Barris estarà finançat amb els Fons Next Generation i permetrà rehabilitar amb criteris d’eficiència energètica 7.944 habitatges en 100 barris. 

A banda de les accions en matèria d’eficiència energètica, també es podran dur a terme obres per millorar l’accessibilitat, com la instal·lació d’ascensors, o la degradació física de l’edifici. També es podran realitzar actuacions d’urbanització o millora de l’entorn, com noves infraestructures de sanejament i millora de les zones verdes i/o zones comunitàries. Així mateix, també es subvencionarà la creació d’oficines de rehabilitació en els mateixos barris per tal de facilitar la gestió de les actuacions programades. 

La consellera Violant Cervera en roda de premsa des d’Igualada ha explicat que “la rehabilitació ens ha de permetre tenir una millor qualitat de vida en alguns habitatges del nostre país construïts a mitjans del segle passat, que necessiten una rehabilitació per poder-hi viure amb més qualitat, i poder rebaixar les factures de la llum i del gas que tant ens angoixen”

Cervera també ha anunciat que hi haurà subvencions de fins al 100% en els casos de famílies vulnerables: “volem que la majoria de famílies puguin accedir als ajuts”

Són 20 municipis de la provincia de Barcelona, 10 de Girona, 7 de Tarragona i un de Lleida. En aquesta actuació queda exclosa l’àrea Metropolitana de Barcelona que es regulen per altres convocatòries.

La consellera també que “la finalitat de la convocatòria és l’estalvi energètic, per això les subvencions aniran en funció de l’estalvi energètic”. Així, quan la reducció del consum sigui igual o superior al 30%, s’atorgarà un 40% de subvenció (amb un màxim de 8.100 euros/habitatge); quan la reducció del consum sigui igual o superior al 45% s’atorgarà el 65% de subvenció (un màxim de 14.500 euros/habitatge); i quan la reducció del consum sigui igual o superior al 60% s’atorgarà un 80% de subvenció (un màxim de 21.400 euros/habitatge).

 

Igualada, 1 de setembre de 2022.