La consellera Violant Cervera anuncia la creació d’una comissió per abordar el barraquisme a la llera del Besòs

El Departament de Drets Socials destinarà 100.000 euros a monitorar i diagnosticar la situació 

 

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha anunciat la creació d’una comissió tècnica per abordar el barraquisme a la llera el Besòs. Des de Montcada i Reixac, juntament amb el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Toni Morral, Cervera ha afirmat que aquesta comissió té l’objectiu “d’ajudar a revertir aquesta problemàtica i millorar la vida de les persones que hi viuen” i que “abordarà la problemàtica del barraquisme des de tots els fronts que es requereixen i des de la transversalitat”

La Delegació del Govern a Barcelona, que té l’encàrrec de Drets Socials d’elaborar la diagnosi i el pla d’acció, serà l’encarregada de coordinar el nou òrgan. Pel procés de diagnosi, la consellera ha anunciat que el Departament hi destinarà al voltant de 100.00 euros “per poder conèixer d’una manera integral i acurada quina és la situació actual en aquesta zona del municipi”. Cervera ha explicat que avui en dia s’estima que en aquesta zona hi ha unes 500 barraques on hi viuen una quarantena de persones, entre els quals hi ha menors d’edat. 

La diagnosi haurà de recopilar informes sobre la situació actual, topografiar la zona i explorar la singularitat de la situació.

 

12 d’abril de 2022.