La consellera Violant Cervera anuncia ajudes al lloguer per als joves que no van poder accedir al bo estatal

La Generalitat destinarà 29 milions d’euros i es preveu que se’n puguin beneficiar uns 14.000 joves 

En una entrevista a Europa Press, la consellera Violant Cervera ha anunciat que la Generalitat donarà ajudes al lloguer per als joves que no van poder accedir al bo estatal. A Catalunya es van presentar més de 38.000 sol·licituds i només se’n van poder concedir 9.666.  Per això, la Generalitat destinarà 29 milions d’euros i amb això es preveu que se’n puguin beneficiar uns 14.000 joves

Cervera ha afirmat que el bo estatal “no estava ben dimensionat ni econòmicament ni territorialment”. Davant aquesta situació, la Generalitat ha decidit obrir una nova línia d’ajudes, les bases de convocatòria es publicaran a finals de setembre. 

La consellera de Drets Socials ha afirmat que amb aquestes noves ajudes volen “corregir les carències” del bo jove estatal. Les ajudes que concedirà la Generalitat seran per concurrència competitiva, no concediran la mateixa quantitat a cada beneficiari i les bases prioritzaran no només la renda sinó també la territorialitat. Les ajudes, que la seva convocatòria serà anual, serà per a joves de fins a 35 anys i tindran un topall màxim de 250 euros mensuals, en funció dels ingressos i del preu del lloguer. En aquest sentit, la consellera ha afirmat que “prioritzarem no només la renda sinó la territorialitat. La voluntat és poder arribar a uns 14.000 joves més.”

 

Barcelona, 26 d’agost de 2022.