La consellera Geis anuncia una rebaixa dels preus públics universitaris el curs 22-23

Per primera vegada en 10 anys, tots els preus dels graus universitaris i els màsters que habiliten per exercir una professió costaran menys de 20 euros per crèdit

 

La consellera de Recerca i Universitat, Gemma Geis, ha anunciat en roda de premsa la rebaixa dels preus públics universitaris pel proper curs. Per primera vegada en 10 anys, tots els preus dels graus universitaris i els màsters que habiliten per exercir una professió costaran menys de 20 euros per crèdit. D’aquesta manera, els graus universitaris d’experimentat alta i mitja passaran a costar 18,46€ per crèdit, respecte l’actual preu de 27,67€ (experimentat alta) i 25,04 (experimentat mitja). 

Geis ha destacat que amb aquesta proposta “els estudiants pagaran menys per estudiar i les universitats podran seguir oferint la màxima qualitat, perquè el cost l’assumirem des del Govern”.

Per tercer any consecutiu es preveu una nova rebaixa dels estudis universitaris. Aquesta rebaixa s’afegeix a la realitzada el curs 2020-2021 en la qual es van baixar un 30% tots els preus públics universitaris (graus i màsters) i la rebaixa de fins a un 40% que el curs passat va situar tots els màsters al mateix preu. 

A partir del proper curs, només hi haurà dos preus públics per als graus universitaris ja que se suprimeix el nivell més alt d’experimentalitat. D’aquesta manera, graus com Medicina o les enginyeries costaran el mateix que Periodisme o Belles Arts. La consellera Geis ha afirmat que aquest és el primer pas per equiparar tots els graus: “En tres anys, totes les carreres costaran el mateix: un futur metge pagarà el mateix que un futur filòsof o un futur filòleg”. L’objectiu de l’eliminació dels nivells d’experimentalitat és evitar que els estudiants escullin la carrera per motius econòmics: “Els alumnes han de decidir el seu futur d’acord amb la seva vocació, no segons els seus recursos econòmics”, ha explicat Geis.

 

Barcelona, 9 de maig de 2022.