La consellera Cervera anuncia que la Generalitat destinarà a joves el 25% dels nous habitatges socials de lloguer que dugui a terme

La consellera alerta que la taxa d’emancipació és de la més baixa del segle

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha anunciat que “un mínim del 25% dels habitatges de lloguer de nova construcció que dugui a terme la Generalitat es destinarà a persones joves, menors de 35 anys, en la primera adjudicació”. La consellera ho ha explicat en compareixença a la Comissió de Polítiques de Joventut del Parlament, on ha detallat que en les convocatòries de subvenció per a la promoció d’habitatges de lloguer assequible i social, també s’afavorirà aquelles que prevegin aquesta reserva d’almenys el 25% per a joves. 

La consellera ha posat de relleu que la situació de la Covid ha agreujat encara més la situació precària que viu el jovent, sobretot en àmbits com el laboral o l’accés a l’habitatge. Per això la consellera ha afirmat que “tenim clar el moment complicat dels i les joves, i treballem perquè tinguin un horitzó amb Feina, Casa i Futur”. Cervera ha posat sobre la taula algunes dades que posen de manifest aquesta precarietat, com que la taxa d’emancipació és del 15,5%, la xifra d’emancipació més baixa d’aquest segle. “16 de cada 100 joves no ha pogut establir de forma independent el seu projecte de vida”, ha alertat.

Aquest any a Catalunya se celebrarà el Congrés de la Joventut de Catalunya, un congrés que la consellera afirma que “ha de ser de Govern, de País, perquè les conclusions marcaran el rumb de les polítiques de Joventut del Govern”, on estan cridats a participar tots els actors involucrats en la definició de les polítiques de joventut. 

Les conclusions d’aquest congrés seran les bases de l’Estratègia Jove del Govern, que prioritzarà tres elements bàsics: feina, casa i futur per “garantir feines dignes, accés a l’habitatge i la capacitat de formar-se i gestionar el propi projecte vital”.