La comissió de l’Estatut dels Diputats aprova el dictamen que preserva l’acta de diputat de Pau Juvillà

El president de la comissió de l’Estatut del Diputat, Jaume Alonso-Cuevillas assegura que el diputat Juvillà ha de seguir mantenint l’acta

Aquesta tarda el Parlament de Catalunya ha celebrat la comissió de l’Estatut del Diputat on s’ha aprovat amb els vots dels diputats de Junts per Catalunya, ERC, la CUP i els Comuns un dictamen que preserva l’acta de diputat a Pau Juvillà. 

El president de la comissió, Jaume Alonso-Cuevillas ha manifestat que el dictamen mostra la disconformitat jurídica amb la resolució de la Junta Electoral Central. “Entenem que la interpretació de la JEC és més que discutible. Hi ha un conflicte normatiu entre el que preveu la LOREG i la norma del Parlament”, ha dit. 

Així mateix, el president de la comissió ha remarcat que “des del moment en què s’ha impugnat el recurs davant el Tribunal Suprem i s’ha demanat l’adopció d’una mesura cautelar, és doctrina consolidada que no s’ha d’executar la resolució administrativa”. Per aquest motiu, el diputat de Junts per Catalunya assegura que “aquests dos factors exposats conclouen a pensar que no es donen cap de les causes previstes en el reglament del Parlament i, per tant, el diputat Pau Juvillà ha de conservar la seva acta de diputat”. 

Finalment, el dictamen fa una menció al  consens entre totes les forces polítiques independentistes perquè  en cap cas es posi en qüestió, en perill o en risc l’actuació dels empleats públics.