Junts vota en contra de la reforma del codi penal exprés perquè el referèndum de l’1 d’Octubre “no va ser delicte”

“Els que vam ocupar escoles, els que vam custodiar les urnes, els membres de les meses, els que vam anar a votar…no som delinqüents”, afirma el diputat Josep Pagès

“No ens parlin de cop d’Estat. Vostès, senyors socialistes, el van donar quan van dissoldre el Parlament de Catalunya amb el 155”, hi ha afegit

Junts ha votat contra la reforma del codi penal exprés presentada pel govern espanyol i amb el suport d’ERC. “Sóc un delinqüent? D’acord amb les seves esmenes i amb la llei que aprovarà, la Fiscalia espanyola podrà continuar acusant-me com tots els membres de la sindicatura electoral de malversació”, ha preguntat el diputat, Josep Pagès, membre de la Sindicatura Electoral per al Referèndum de Autodeterminació de Catalunya del 2017. “Són conscients que estan donant la raó a Marchena?”, ha afegit el diputat, que ha recordat que Turull, Rull i Junqueras van ser acusats de malversació. Pagès també s’ha preguntat: “Són delinqüents el president Puigdemont, el conseller Toni Comín i la consellera Clara Ponsatí? Si ho són, per què continuen com a europarlamentaris?”, ha continuat.

El diputat també ha fet referència a lactuació del Tribunal Constitucional. “No ens parlin de cop d’estat. Vostès, senyors socialistes, ho van donar quan van dissoldre el Parlament de Catalunya amb el 155”, ha assegurat el diputat.

Junts per Catalunya ha presentat 19 esmenes que es basen en els estàndards europeus en drets fonamentals. “Hem aplicat aquests estàndards a sedició, rebel·lió, malversació, desordres públics, llibertat dexpressió. I saben què ens surt? Doncs igual que als tribunals europeus, que el referèndum d’independència no és delicte”, ha assegurat Pagès.

El diputat ha afirmat que Junts no canviarà la seva posició. “No ens hem mogut ni ens mourem d’aquí”. Pagès, adreçant-se al portaveu del grup socialista, Patxi López, ha assegurat: “L’independentisme no està trencat. No us equivoqueu. La gent hi és. Alguns dels seus representants han abaixat els braços i han reconegut, a canvi de solucions personals, el que vostès demanaven, que el referèndum del 2017 va ser delicte. Però això no s’ha acabat. Som una néixer i decidirem el nostre futur”, ha reblat Pagès.