Junts trasllada al president Aragonès la necessitat de crear una direcció estratègica de l’independentisme

Batet afirma que aquest espai compartit ha de servir per avançar cap a la independència i fer front conjunt a la repressió 

El president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet, ha traslladat al president de la Generalitat, Pere Aragonès, la necessitat de constituir una direcció estratègica col·legiada de l’independentisme com a pas previ a preparar l’alternativa a la taula de diàleg. Batet ha expressat que cal “recuperar al més aviat possible aquests espais compartits d’anàlisi i de decisió entre els partits i les entitats independentistes, com figura a l’acord d’investidura i de legislatura entre Junts i Esquerra”.

Batet ha constatat els nuls resultats de la taula del diàleg. “En dos anys, només s’han celebrat dues reunions i sense cap resultat”, ha afirmat. A parer seu, “el diàleg no porta enlloc si no va acompanyat de voluntat política. I, a l’altra banda, no n’hi veiem. Pedro Sánchez no ha posat damunt la taula ni una proposta i no vol sentir ni a parlar d’amnistia i autodeterminació. A més, ha ajornat la pròxima reunió de la taula de diàleg, com a mínim, fins a la primavera”, ha reblat el president del grup parlamentari de Junts.

Per això, Batet ha defensat que ara té més sentit que mai “actuar de manera conjunta per avançar cap a la independència i plantar cara als atacs de l’Estat contra l’independentisme”. El president del grup parlamentari ha recordat que “aquesta és la legislatura del 52% i hem de donar compliment al mandat de la ciutadania”, tot fent una crida a aprofitar el resultat històric de les eleccions d’ara fa un any, on l’independentisme va obtenir el 52% dels vots i 74 diputats al Parlament.

La reunió, celebrada al Palau de la Generalitat aquesta tarda i convocada en el marc de la ronda de contactes que el president de la Generalitat està celebrant amb partits i entitats independentistes, també ha comptat amb la participació de la portaveu del grup parlamentari, Mònica Sales.