Junts torna a denunciar que “els fons Next Generation no arriben”

“Les dificultats burocràtiques impedeixen que petites i mitjanes empreses puguin accedir a les ajudes”, assegura la diputada Mariona Illamola Dausà

“La implantació del Kit digital és nefasta”, hi afegeix

 

La diputada, Mariona Illamola Dausà, ha denunciat a la Comissió Mixta per a la Unió Europea que “els fons Next Generation no arriben”. “Com va el compliment del somni?”, ha preguntat la diputada a la ministra Calviño. “Perquè l’anunci segueix en molts mitjans però les dificultats per accedir a les convocatòries ia la informació continuen”, ha afegit Illamola Dausà, que ha indicat que un estudi recent de la Cambra de Comerç de Barcelona denuncia que “el sistema dissenyat pel seu govern és poc o gens eficaç”.

La diputada ha assenyalat que el sistema que promouen els fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència no procedeixen del sistema productiu. També ha explicat les queixes rebudes en relació amb el Kit digital, que està generant greus problemes a les empreses. “Sembla que les empreses han de complir una sèrie d’exigències prèvies per poder optar a la subvenció. Per poder complir-les han d’invertir una determinada quantitat de diners i després de fer-ho a moltes se’ls rebutja la sol·licitud per considerar-les no aptes”, ha explicat.

Illamola Dausà ha criticat el centralisme que ha regit l’elaboració i l’execució de Pla España Puede. “Catalunya va presentar les seves propostes de PERTE (preparades per experts independents) i van ser obviades”, ha afirmat. I també ha recordat que l’addenda s’ha fet de la mateixa manera. “Se’ls ha criticat per aquest motiu i ho han fet igual. És el mateix centralisme”.

Junts denuncia que la totalitat dels fons europeus destinats a Assumptes Exteriors es gestionaran de manera centralitzada i una part es destinarà a la digitalització dels consolats. “És a dir, no es transferirà cap mena de fons a les comunitats autònomes en aquest aspecte”, ha indicat Illamola Dausà. “Quina relació hi ha entre la digitalització dels consolats i l’economia productiva?”, ha preguntat. La diputada ha lamentat que en cadascuna de les darreres intervencions ha reiterat aquesta situació. “No se solucionen els problemes, la situació no canvia”.