Junts respon a la reforma del codi penal de PSOE i ERC amb un text alternatiu que deroga la sedició sense vulnerar els drets fonamentals

Presenta una proposta ajustada a la jurisprudència europea

 

Josep Pagès: “La reforma és per resoldre el ridícul de Llarena amb les euroordres”

Junts per Catalunya presenta una esmena a la totalitat amb text alternatiu a la reforma del codi penal. La proposta deroga el delicte de sedició sense vulnerar els drets fonamentals i s’ajusta a la jurisprudència europea. “Per nosaltres, el procés independentista era, i és, un procés polític legítim que mai hauria d’haver estat criminalitzat ni perseguit”, ha assegurat el diputat, Josep Pagès, en el transcurs de la presa en consideració de la reforma del delicte de sedició.

 

Per Pagès, la reforma que presenta el govern espanyol, servirà per “resoldre el ridícul de Llarena amb les euroordres”. “Ho confirmen les declaracions del president del govern, de la vicepresidenta Nadia Calviño, qui assegura que l’objectiu és portar al president Puigdemont davant de la justícia espanyola”, ha assenyalat Pagès. “El combat de l’exili a Europa ha demostrat que el referèndum de 2017 no va ser un delicte. Així ho ha reconegut el Tribunal de Schleswig-Holstein i després  els  d’Escòcia i Bèlgica així com l’ONU i el Consell d’Europa”, hi ha afegit el diputat.

 

Pagès ha explicat que per Junts la reforma que es presenta “és inassumible” perquè es criminalitzen els moviments socials i politics. “Lamina els drets de manifestació, llibertat d’expressió i resistència no violenta per la via d’un nou delicte de desordres públics ple de conceptes jurídics indeterminats i reforçat amb una modalitat agreujada”, ha assegurat.

 

En aquest sentit, el diputat de Junts també ha apuntat que “no serem els tontos útils que avalen aquesta espècie de sedició impròpia, aquest frau al principi democràtic i al principi de l’Estat de Dret Europeu” i ha afegit que “l’últim que volem, l’últim que vol el nostre exili, és sacrificar el referendum d’independència i les mobilitzacions socials a canvi de solucions personals”.