Junts reivindica el vot independentista de l’1-O davant els que tenen pressa per llençar-lo a la paperera

La presidenta Laura Borràs destaca que “continuem dempeus defensant els nostres drets” i el secretari general Jordi Turull denuncia que “alguns amb les seves taules de diàleg, acords de claredat i acords a Madrid tenen pressa per llençar els vots de l’1-O” en un acte a Manresa de suport al candidat a l’alcaldia, Ramon Bacardit

 

Junts per Catalunya ha reivindicat el vot independentista de l’1 d’octubre davant els que tenen pressa per llançar-lo a la paperera en el míting central de campanya que el partit ha celebrat a Manresa, per donar suport al candidat a l’alcaldia, Ramon Bacardit.

La presidenta Laura Borràs i el secretari general Jordi Turull han erigit Junts com a garantia de la defensa del referèndum celebrat el 2017. Borràs ha destacat que “nosaltres sabem que l’1 d’octubre no va ser desobediència, va ser sobirania, i continuem dempeus defensant els nostres drets” i Turull ha assegurat que “votar Junts és la garantia perquè alguns d’aquí no llencin a la paperera els vots de l’1 d’octubre, perquè amb les seves taules de diàleg, acords de claredat i acords a Madrid sembla que tinguin pressa per llençar els vots de l’1-O. Nosaltres serem lleials a l’1 d’octubre”

La presidenta en la seva intervenció ha recordat la sentència de l’ONU que dona la raó al president Puigdemont i ha denunciat que “hi ha partits que es diuen independentistes i s’ajunten amb el PSC per vulnerar drets fonamentals dels diputats”. En aquest sentit, la presidenta ha destacat que “amb la persistència i la no renúncia, el president Puigdemont col·lecciona èxits a l’exterior perquè deixa en evidència tots aquells que col·leccionen la rendició a l’interior”.

Seguint el fil de Rodalies, la presidenta ha afirmat que “diuen els socialistes que gràcies a ells, Catalunya està millor ara que al 2017, perquè si parlem de trens, si parlem de Rodalies, les coses encara estan molt pitjor que fa cinc anys. Perquè només amb aquesta última avaria de l’R2 Sud, la Cambra de Comerç calcula que s’han perdut més de 470.000 hores de feina”

Per altra banda, el secretari general Jordi Turull ha insistit que “el 28 de maig serveix perquè Manresa tingui un luxe d’alcalde, però també serveix perquè si les urnes s’omplen de les paperetes de Junts, es pot enviar un missatge molt clar als d’allà i alguns d’aquí, a totes les clavegueres, les policies patriòtiques, als il·lusos enterradors del procés, que ni ens hem resignat, ni renunciat, ni ens hem rendit en el camí cap a la independència”. Finalment, Turull ha destacat que Junts és el partit que està al costat de la gent: “Catalunya és un país potent no per un butlletí oficial, sinó que ho és per la força de la gent. I Junts vol estar al costat de la gent, no anestesiar-la”

Al seu torn, el candidat Ramon Bacardit ha defensat que Junts a Manresa “som l’única alternativa, som els únics que podem fer el clic a la ciutat”, perquè la capital del Bages “fa dècades que recula” i que “això ho han fet governs de tots els colors, amb molta més culpa els anys de tripartit”, per això ha afirmat que “ens cal canviar el rumb de la ciutat i trencar aquesta inèrcia i tornar a recuperar l’autoestima”

Bacardit ha denunciat que “Catalunya té un problema de macrocefàlia i de desequilibri a la resta del país. Per recuperar aquest equilibri, cal un govern disposat a actuar, però avui no hi és ni se l’espera” i en aquest sentit ha demanat a Xavier Trias que “torni a fer de Barcelona la capital de Catalunya, que ara no és. Volem sentir-nos estimats i compresos per la nostra capital”

Abans de la intervenció del candidat Ramon Bacardit, s’ha visualitzat un video del candidat amb el president Puigdemont a Brussel·les. En el video, el president ha agraït la gent que ha estat i està al seu costat: “ni un dia m’he sentit sol. M’he sentit abandonat per alguns companys de viatge, però mai m’he sentit sol”

Per altra banda, el candidat de Sant Joan de Vilatorrada, Eduard Mata, ha assegurat que “Junts som l’única opció que atèn a la bona gestió i el bon govern. Els que complirem amb els reptes del Bages” i ha lamentat que “no pot ser que siguem l’única comarca sense una autovia gratuïta d’aquí fins a l’àrea metropolitana.”

La número dos de la llista a Manresa, Mònica de Llorens, ha afirmat que “Manresa és el cor de Catalunya per la seva centralitat geogràfica i perquè conserva l’origen del catalanisme. I també volem acollir la redacció de la constitució del futur estat català”

I la número 9 de Junts a Manresa, Clàudia Cots, ha destacat que “Manresa és i ha de ser una ciutat clau per Catalunya, necessitem recuperar aquesta autoestima i per això necessitem un lideratge clar, que és el Ramon Bacardit”

 

Manresa, 21 de maig de 2023.