Junts reivindica el seu ADN municipalista al Consell Nacional a la Terra Alta

La presidenta Laura Borràs i el secretari general Jordi Turull apel·len a la unitat independentista i subratllen la importància de ser presents arreu

Junts per Catalunya ha celebrat avui el Consell Nacional a Vilalba dels Arcs, a la Terra Alta. 

En la seva intervenció, el secretari general Jordi Turull fent al·lusió a la localització del Consell Nacional, Vilalba dels Arcs, ha defensat que Junts treballa per a tots els municipis de Catalunya, siguin petits o grans. Una manera de ser que defineix Junts, ha assegurat: “ens ha de preocupar el que passa a les grans ciutats, però també als pobles petits. És una manera d’entendre el país d’una manera de ser i fer que és el que volem ser des de Junts”. En aquest sentit, ha subratllat la riquesa que és la diversitat territorial i ideològica que té el partit. I seguint en clau municipal, ha defensat que Junts ha de treballar perquè la gent pugui desenvolupar el seu projecte de vida al seu municipi, independentment del tamany que tingui, i no es vegi obligat a marxar. 

La presidenta Laura Borràs, en la seva tornada després del judici, ha subratllat la importància de la unitat en l’independentisme “per fer coses importants cal anar a la una. I nosaltres mantenim les mans esteses per construir plegats en el sí de l’independentisme. Però no per blanquejar aquells de qui ens volem independitzar”, una idea que també ha defensat el secretari general Jordi Turull: “els majors èxits del col·lectiu sobiranista és quan hem anat junts, quan tothom ha preferit ser útil que ser important”

Turull ha destacat credibilitat de Junts, i ha fet una defensa aferrissada de la integritat dels seus caps de llista: “els candidats de Junts no estan en venda”. I ha defensat els pactes amb els quals s’ha arribat a les diferents formacions arreu del territori per a les municipals. Perquè l’objectiu final és poder tenir representació arreu i aconseguir el màxim d’alcaldies, “per fer vida más fácil i més feliç a la gent”

La presidenta ha refermat la rellevància de les eleccions municipals per Junts per Catalunya, i també per aconseguir la independència: “per a la independència és imprescindible que Junts sigui un partit fort i això vol dir estar cohesionats, fer pinya i tenir força i presència a tots els ajuntaments del país”. I insistint en aquesta idea, Borràs ha destacat que  “els independentistes, ja ho saben a Europa, som un Grup Objectivament Identificable. I Junts som un Grup Objectivament Incansable, que és la millor manera de ser també un Grup Objectivament Imparable”, ha dit en referència a la sentència del TJUE. 

Borràs també s’ha referit a les declaracions del president Aragonès al ‘Cafè d’Idees’, on donava per trencat el pacte amb Junts per tenir la presidència del parlament: “el govern en minoria absoluta d’ERC ha pactat no acceptar cap esmena de Junts per als pressupostos. Fa certa vergonya aliena sentir el president Aragonès dient que el pacte amb nosaltres per presidir el Parlament està superat”

Aquesta setmana el grup parlamentari ha anat explicant arreu del país les diferents esmenes als Pressupostos de la Generalitat: “nosaltres defensem tots aquests pobles petits i més grans en el Parlament. I ho fem amb una actitud positiva, determinada, possibilista, no enfadada ni resignada, de no posar-nos limits per dures que siguin adversitats”. Per això el secretari general ha lloat la feina que estan fent els diputats. I en matèria econòmica ha defensat l’aposta de Junts per una fiscalitat més justa, com la deflactació de l’IRPF. 

Finalment, i més en clau nacional, Turull ha denunciat la repressió de l’Estat espanyol, que assegura que no s’atura, i ha posat d’exemple les notícies sobre l’Operació Catalunya que han sortit aquests darrers dies. I precisament per això, el secretari general ha tornat a fer una crida a la unitat independentista i ha refermat que Junts no pensa rendir-se per aconseguir el seu objectiu: “mantinguem-nos fidels al poble de Catalunya, anem compactats, junts a totes, però també a per totes”

El president del Consell Nacional, Josep Rull, per la seva part ha destacat que “nosaltres no som aquí per buscar un somni, som el somni. Aquesta és la força que ens inspira per treballar i per servir a la gent d’aquest país, benvinguts al Consell Nacional”

La membre de la Mesa del Consell Nacional i candidata a Vilalba dels Arcs, Laura Domènech, ha fet una defensa de la comarca: “Benvinguts a Terra Alta. Aquí no som gent de segona”.

 

Vilalba dels Arcs, 4 de març.