Junts reitera la seva abstenció a la investidura de Pere Aragonès i torna a demanar un acord de legislatura “que apliqui el mandat del 52%”

Gemma Geis assegura que l’acord entre ERC i la CUP “no ens interpel·la” i que cal respectar Junts com a força parlamentaria avalada amb 32 diputats

 

Junts per Catalunya ha reiterat la seva abstenció a la investidura del candidat Pere Aragonès a la presidència de la Generalitat de Catalunya. Aquest dimarts al matí, el Parlament de Catalunya ha celebrat la segona volta de la votació del candidat republicà, després de perdre el primer sondeig divendres passat. Durant el debat, la portaveu de Junts al Parlament, Gemma Geis, ha tornat a demanar un acord de legislatura “que apliqui el mandat del 52%; que pacti un acord estratègic a Europa; i concreti una unitat d’acció a Madrid per la defensa dels interessos dels catalans”. Geis ha explicat els motius pels quals Junts reitera l’abstenció en aquesta segona volta i ha assegurat que cal que la presidència “tingui un rumb clar i on la confiança i la lleialtat sigui present al llarg de la legislatura”.

 

 

En aquest sentit, la portaveu ha afegit que l’acord que ERC va tancar amb la CUP “no ens interpel·la” i ha reivindicat Junts com a força parlamentaria avalada amb 32 diputats, però també ha traslladat als diputats d’ambdues formacions independentistes la voluntat del Grup parlamentari “d’arribar a un acord al més aviat possible. Estic segura que no esgotarem el termini establert”. La portaveu ha reiterat que la voluntat de Junts no és “jugar amb les dates per tacticisme, ni posem en dubte qui és el candidat, i encara menys volem propiciar l’espantall d’una repetició electoral” i ha recordat que sempre han estat a disposició d’arribar a un acord. “Sap perfectament que ningú li proposarà ni imposarà tuteles, i menys des de l’exili si vostè és investit president”, ha reblat finalment.

“Assumeixi que vostè té la responsabilitat de trobar acords amb Junts si vol el nostre suport, i no només demani responsabilitats”, ha dit Geis adreçant-se al candidat Aragonès, a qui li ha recordat que “no podem investir-lo sense tenir un acord de legislatura i un acord de govern que descrigui quines són les lleis que cal aprovar, de les polítiques del govern, de la distribució de competències i de responsabilitats de Govern”.

Finalment, ha sentenciat que “ens neguem a ser la generació de polítics que no han estat capaços de posar-se d’acord havent passat la barrera internacional del 50%, ens necessitem. Cal seguir avançant amb generositat i empatia, potenciant les nostres fortaleses”.

 

 

Llegeix el discurs íntegre de la portaveu de Junts per Catalunya, Gemma Geis, durant el debat d’investidura del candidat Pere Aragonès.

Barcelona, 30 de març de 2021