Junts reitera la necessitat de coordinar l’estratègia de l’independentisme a Madrid

Batet pregunta al president Aragonès si comparteix i si seguirà permetent els insults de Rufián contra el president Puigdemont

 

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha tornat a proposar al president de la Generalitat, Pere Aragonès, la necessitat que l’independentisme actuï de manera coordinada davant dels incompliments del Govern espanyol amb Catalunya. “Ni resolució del conflicte polític, ni protecció del català, ni compliment de les inversions”, ha recordat Batet. 

A parer seu, “el suposat retrobament de Pedro Sánchez és un autèntic menysteniment”. “El Govern espanyol menteix a tots els catalans i incompleix amb la Catalunya sencera. Perjudica amb un espoli fiscal crònic i amb un dèficit d’inversions insuportable. Pedro Sánchez ha ampliat la base dels greuges amb Catalunya”, ha advertit en la sessió de control al president de la Generalitat. 

Davant d’aquesta situació, Batet ha preguntat al president Aragonès sobre la seva estratègia a Madrid i com justificava l’aprovació dels pressupostos de l’Estat o el suport i l’estabilitat al Govern espanyol. “Des de Junts per Catalunya, considerem que és l’hora dels fets. Cal passar a l’acció, cal lideratge, i sap que ens tindrà al seu costat si hi ha voluntat d’actuar de manera coordinada per avançar”, ha advertit Batet. En aquest sentit, el president del grup parlamentari també ha posat en relleu que “la independència és l’única via per garantir el nostre futur”.

Així mateix, el president del grup parlamentari ha lamentat les noves declaracions del portaveu d’ERC a Madrid, Gabriel Rufián, contra el president Puigdemont. “Ja n’hi ha prou”, ha exclamat. Per això, ha preguntat al president Aragonès “si comparteix les paraules del seu portaveu a Madrid que acaba de dir que les persones que van fer possible la declaració d’independència del 27 d’octubre són uns “tarats”? Continuarà permetent aquests insults?”, ha sentenciat.