Junts recorda al Govern espanyol que no donarà els seus vots per aprovar els pressupostos ‘a canvi de res’

Miriam Nogueras denuncia que ‘pràcticament tots’ els acords sobre Catalunya han estat incomplerts durant els darrers anys

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Miriam Nogueras, ha intervingut avui al debat pels Pressupostos Generals de l’Estat al Congrés dels Diputats i ha volgut explicar perquè el grup Parlamentari de Junts al Congrés ha votat l’esmena a la totalitat. En aquest sentit, ha  explicat que els Pressupostos Generals de l’Estat “no són uns bons pressupostos per a Catalunya” perquè no responen a les demandes, i ha afirmat que “ningú de l’executiu espanyol s’ha assegut ni a negociar ni parlar”.

Nogueras considera que el Govern “no està disposat a negociar de manera seriosa, ja que ens hem trobat un mercadeig de titulars”. I ha recordat que pràcticament tot els acords sobre Catalunya no s’han complert. Aquest mancança perjudica a tots els catalans que viuen i treballen a Catalunya, siguin independentistes o no”, ha reflexionat la portaveu.

Nogueras, sobre el fet que no s’hagin executat totes aquestes inversions a Catalunya, considera que “el cafè per a tots ens costa uns 20 mil milions d’euros a l’any, és una mena d’espoli fiscal, ja que són diners que van i no tornen.”

Abans d’acabar la intervenció, Nogueras ha enviat un missatge clar al Govern, recordant que la millora de la vida dels catalans passa per la independència, “és per això que la majoria dels catalans la voten favorablement.” 

 

Madrid, 3 de novembre de 2021