Junts reclama un fons extraordinari d’ajudes pels sectors afectats per les restriccions derivades de la pandèmia

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Miriam Nogueras, demana que també es transfereixin els 1600 milions d’euros del fons covid

 

 

Junts per Catalunya reclama un fons extraordinari d’ajudes pels sectors afectats per les restriccions derivades de la pandèmia. La portaveu de Junts al Congrés, Miriam Nogueras, ha explicat en roda de premsa que aquesta iniciativa que ha presentat el partit al Congrés dels Diputats i al Senat, consisteix en un fons que es tradueix en una transferència a Catalunya de 175 milions d’euros per cada mes de restriccions. “Els ciutadans de Catalunya paguem molts impostos perquè els estats tinguin recursos i eines per ajudar als ciutadans i les empreses i afrontar una crisi com l’actual”, ha afirmat la portaveu. 

A més d’aquest fons extraordinari, Nogueras ha demanat que el govern espanyol pagui els 1600 milions d’euros del fons Covid que es van incloure als Pressupostos Generals de l’Estat a petició de Junts per Catalunya.

Altres mesures que la formació reclama són instaurar una moratòria de fins a sis mesos extres dels pagaments dels ICOs i crèdits, suspendre el pagament de la quota d’autònoms en els casos que s’acrediti una afectació directa i proposar un nou sistema de cotització dels autònoms.

 

Barcelona, 22 de desembre de 2021.