Junts reclama que les grans empreses que no paguin a pimes i autònoms en el termini legal quedin fora dels fons europeus

“Les grans empreses estan pagant a 193 dies de mitjana. Hi ha 80 mil milions d’euros de factures fora de la llei” apunta

 

La portaveu de Junts per Catalunya al Congrés, Míriam Nogueras, ha registrat aquest dimecres una Proposició no de Llei per tal d’excloure de les ajudes Next Generation EU a aquelles grans empreses que incompleixin els terminis legals de pagament amb els seus proveïdors, majoritàriament pimes i autònoms. “Les grans empreses deuen 80.000 milions d’euros a pimes i autònoms; o les grans empreses paguen aquest deute o no poden optar als fons europeus”, explica Nogueras.

 

Tal i com denuncia PIMEC, les grans empreses que opten a aquests fons estan pagant a 193 dies de mitjana, triplicant així el termini legal de 60 dies; i això fa que hi hagi 80.000 milions d’euros de factures fora de la llei. “Aquesta situació pot provocar que corporacions que estan vulnerant la normativa espanyola i europea obtinguin ajudes, i deixin fora a d’altres empreses que pateixen les conseqüències de la morositat”. En aquest punt cal recordar que la llei de morositat segueix estancada en el tràmit parlamentari del Congrés, una iniciativa també de Junts per Catalunya.

 

Qualsevol autònom o petit empresari que opta a una ajuda pública ha de presentar una declaració que confirmi que compleix amb les seves obligacions amb Hisenda i Seguretat Social. “Resulta inconcebible que no s’apliqui la mateixa regla a les grans empreses i que la morositat es pugui arribar a premiar amb ajudes europees”, apunta el text registrat.

 

Per tot, Junts per Catalunya insta al Govern espanyol a excloure de les ajudes europees a aquelles grans empreses que incompleixin la llei de 60 dies de pagament a pimes i autònoms.

 

 

 

 

Madrid, 7 d’abril de 2021