Junts reclama al Govern espanyol que “no abandoni a la seva sort” les llars d’infants d’iniciativa social

Els grups parlamentaris de Junts al Congrés i al Senat han registrat una bateria de preguntes escrites que recullen les inquietuds del sector

 

 

La senadora Assumpció Castellví i la diputada Mariona Illamola Dausà han registrat aquest dijous una bateria de preguntes tant al Senat com al Congrés per conèixer el posicionament del Govern espanyol davant la “màxima preocupació” que tenen els centres d’educació infantil i primària de primer cicle i d’iniciativa social per subsistir. Davant d’aquest fet, Junts per Catalunya reclama al Govern espanyol que “no abandoni a la seva sort” les llars d’infants d’iniciativa social.

 

Amb l’arribada dels fons europeus, el Govern espanyol ha plantejat crear noves places públiques per alumnes de 0 a 3 anys; però amb la creació d’aquestes places, la xarxa d’escoles d’iniciativa social ja existent es trobaria amb moltes dificultats de sobreviure. Cal destacar que la pròpia UE reclama que els ajuts també arribin als concerts publico-privats. A més, les entitats que representen el sector asseguren que la majoria de les persones que treballen en aquests centres són dones, amb la qual cosa son les que es veurien més afectades pels tancaments.

 

Després de reunir-nos amb les entitats del sector (ACADE, CECEI, EyG, CECE, FCIC, SALVEM 0-3 i membres del la taula negociadora del XII Conveni Col·lectiu de l’Àmbit Estat de Centres d’Assistència i Educació Infantil) i haver escoltat les seves reivindicacions, hem decidit fer preguntes al Govern espanyol”.

 

 

 

 

 

Madrid, 8 de juliol de 2021