Junts reclama al Govern espanyol que els orfes de la catàstrofe de GermanWings puguin rebre beques per als seus estudis sense tributar

“El Govern del PSOE s’hi havia compromès amb les víctimes, però no ha complert”, apunta Nogueras

 

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha presentat aquest dimecres una Proposició no de Llei, signada també per ERC, perquè el Govern espanyol compleixi amb el compromís que va adquirir amb les famílies -i que el mateix Congrés dels Diputats va votar i aprovar el maig de 2018-, de manera que els 54 orfes fruit d’aquesta catàstrofe puguin rebre beques d’estudis sense càrrega impositiva.

 

Cal subratllar, i així ho ha posat de manifest la diputada en declaracions als mitjans de comunicació, que Alemanya ja va esmenar aquesta situació a través d’una modificació legislativa. A Espanya, “el Govern del PSOE va assumir aquest compromís amb les famílies, però no ha complert“, ha afirmat Nogueras. “Quan hi ha un accident o catàstrofe d’aquestes magnituds, durant les primeres setmanes hi ha molta atenció social i mediàtica, però passats els anys les famílies tenen una certa sensació d’abandonament“, ha expressat la diputada.

 

Precisament avui, 24 de març, es compleixen 6 anys de la tragèdia del vol GW19525 en què van perdre la vida 150 persones i van quedar més de 80 nens i nenes orfes. “Nens ​​i nenes que van perdre els seus pares en unes circumstàncies molt cruels i als quals la companyia aèria va dotar amb beques per a estudis“, ha explicat Nogueras, qui retreu al Govern espanyol que no compleixi el seu compromís amb les famílies i el propi mandat del Congrés, i no permeti l’exempció tributària en aquest cas.

 

Madrid, 24 de marzo de 2021