Pilar Calvo al Congrés dels Diputats

Junts rebutja la Llei de Comunicació Audiovisual: “Implica un clar i greu retrocés pel català”

Calvo adverteix: “Hem passat del famós 6% a Netflix a entre un 0,35 i un 2,55 de l’oferta total en català”

 

La portaveu de Cultura de Junts al Congrés, Pilar Calvo, ha qualificat la llei General de Comunicació Audiovisual com un “engany” i un “revés” per al sector audiovisual, a més d’un “clar i greu retrocés lingüístic per a totes les llengües cooficials, incloent el català”. La diputada ha explicat que aquesta llei tampoc no aplica correctament la directiva europea que obliga els Estats membres a promoure la diversitat cultural i lingüística dels seus respectius territoris: “Només hi ha un vot possible i és el no“, ha subratllat, abans d’afegir: “El català no s’ho mereix“. “Ens estem jugant el futur de la nostra llengua”, ha continuat Calvo, qui assegura que l’escola, la família i els amics no són suficients per a la seva supervivència, i adverteix: “cal garantir la presència a les grans plataformes internacionals audiovisuals i aquesta llei no ho fa”. En aquest sentit, la diputada ha assenyalat que “del famós 6% a Netflix hem passat a entre un 0,35 i 2,55 de l’oferta total en català“. “Ni tan sols es podrà obligar a subtitular en català”, ha insistit.

Calvo ha posat de manifest que, amb aquesta llei, es condemna els productors independents: “Per encàrrec de qui treballen vostès, senyors del PSOE? Amb aquesta llei segurament Alcarràs no existiria”. D’altra banda, la diputada també ha retret que no es garanteixin les competències del CAC, ens regulador del sector a Catalunya, a qui retiraran el poder sobre els continguts emesos a Catalunya. “És una greu limitació que afectarà la futura llei audiovisual catalana“, ha advertit Calvo, que també ha recordat que, en l’últim moment, el Govern espanyol va vetar esmenes de Junts per a la deducció de l’IVA de TV3.

 

Finalment, la diputada ha criticat que el PSOE voti amb la dreta i la ultradreta en contra de protegir els menors del visionat d’imatges de maltractament animal i mort en horari infantil; malgrat haver acceptat una esmena de Junts per promoure el benestar animal i el respecte al medi ambient a la comunicació.

 

 

Madrid, 26 de maig de 2022