Junts qualifica de “retrocés històric” la modificació del Codi Penal en els delictes de maltractament animal

Junts no ha donat suport a les lleis que s’han votat avui al Congrés

La llei que havia de protegir els animals de companyia ha acabat abandonant els gossos de caça

Junts per Catalunya no ha donat suport a les lleis que s’han votat avui al Congrés. Junts al Congrés no ha donat suport, finalment, a la modificació del Codi Penal en els delictes de maltractament animal. “Representa una reculada històrica respecte a la del 2015, si no s’elimina la possibilitat que la pena de presó pugui ser substituïda per una multa en els delictes més greus”, ha assegurat la diputada, Pilar Calvo. “És una irresponsabilitat de la ministra de Justícia, la que està ara per reformar la llei del Només Sí és Sí, no modificar els articles de furt, robatori, sostracció i apropiació indeguda. Per integritat i coherència de l’ordenament, però, sobretot, per garantir la seguretat jurídica a totes les persones amb animals al seu càrrec”, ha afegit Calvo.

En el cas de la Llei de Protecció de Drets i Benestar animal, l’exclusió dels gossos de caça ha fet impossible donar el vistiplau al text. “La llei administrativa havia de servir per protegir els animals de companyia i ha acabat abandonant els gossos de caça, com si no ho fossin. I resulta que ara els gossos no són iguals davant de la llei però és que els seus amos tampoc: tindran diferents drets i obligacions”, ha afirmat la diputada.

Junts considera que aquesta llei va començar sent molt ambiciosa però ha anat cedint protecció als animals durant la tramitació i es queda molt lluny de la legislació catalana, que és el referent per a Junts. “A Catalunya, als gossos se’ls protegeix, independentment de si són gossos de sofa, gossos de caça o gossos d‟assistència dels Mossos o gossos d’atura. Però si ets gos de caça i vius en una comunitat que no sigui tan respectuosa amb els animals, pots acabar “descartat”, eufemisme de mort”, ha denunciat la diputada. “Avui és un dia per demanar perdó als animals”, ha conclòs Calvo.

Des de Junts es treballarà al Senat per revertir la situació que genera aquesta modificació Codi Penal i la Llei de protecció dels drets i el benestar dels animals.