Albert Batet

Junts presentarà una querella contra Sánchez-Camacho per haver mentit al Parlament

Albert Batet: “La dirigent del PP va presentar-se com a víctima, mentre actuava d’impulsora de l’Operació Catalunya”

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, ha anunciat que el grup parlamentari presentarà una querella contra la dirigent del PP Alícia Sánchez-Camacho per haver mentit en seu parlamentària, “concretament, per haver faltat a la veritat en dues comissions d’investigació, tal com hem sabut a través de les converses entre la dirigent del PP i el comissari Villarejo que ha destapat un mitjà de comunicació fa pocs dies”.

“Mentir en una comissió d’investigació del Parlament és delicte i no pot quedar impune”, ha afirmat Batet, que també ha advertit que s’actuarà mentre espera que la Fiscalia espanyola actuï d’ofici, com ha fet la justícia andorrana amb Rajoy o amb Fernández Díaz. Junts presentarà la querella al Tribunal Suprem perquè la dirigent del PP és aforada, com a senadora per designació de l’Assemblea de Madrid.

Batet ha subratllat que Sánchez-Camacho “va venir al Parlament a presentar-se com a víctima i no hi ha dubte que actuava com a impulsora de l’Operació Catalunya. Sánchez-Camacho és el rostre del cinisme. En política no tot s’hi val”, ha assegurat. El president del grup parlamentari ha recordat que les mentides de Sánchez-Camacho han comportat greus conseqüències pel conjunt de l’independentisme i que, per tant, també hauria de tenir conseqüències per la dirigent del PP davant la justícia.

En aquest sentit, ha explicat que l’equip d’advocats liderat per Gonzalo Boye prepararan les accions legals contra Sánchez-Camacho “perquè ha estat una peça fonamental en la que podríem anomenar Operació Catalunya I, una campanya de guerra bruta fins al referèndum de l’1 d’octubre i perquè també puguem aclarir l’Operació Catalunya II, que continua en marxa des d’aquella data”.

“De la taula de diàleg a la tauleta”
Pel que fa a la reunió prevista per demà dimecres entre la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, i el ministre Félix Bolaños, Batet ha explicat que Junts per Catalunya no en sabia res perquè no va plantejar-se en els òrgans de coordinació entre partits. “Sembla que alguns volen passar de la taula de diàleg a la tauleta i nosaltres aquí, segur, que ja no hi cabem”, ha advertit Batet.

Així mateix, ha insistit “en fer un front comú independentista a Madrid, amb ERC i la CUP, per fer valer la nostra força i posar damunt la taula des de les inversions en infraestructures fins a l’autodeterminació”.

“Per Junts per Catalunya, les relacions amb el Govern espanyol continuen congelades perquè Pedro Sánchez no ha fet res per aclarir l’espionatge massiu a l’independentisme”, ha conclòs el president del grup parlamentari.

Barcelona, 21 de juny de 2022