Turull i Saldoni

Junts per Catalunya presentarà 728 llistes a les properes eleccions municipals

Es tracta d’una xifra rècord per a una formació que es presenta per primera vegada com a partit a uns comicis municipals

Junts per Catalunya ha tancat 728 llistes per concórrer a les properes eleccions municipals que tindran lloc el 28 de maig. Així ho ha anunciat en roda de premsa el secretari general de Junts, Jordi Turull, qui ha volgut posar en relleu que després de tres anys de vida “són les primeres eleccions municipals que ens presentem i estem molt satisfets amb la xifra obtinguda”. Els números xifres demostren la notable implantació territorial que Junts ha aconseguit ininterrompudament des que el partit es fa fundar l’any 2020: “a les municipals, que és on es veu la implantació del territori, hi ha molta gent que s’hi ha abocat”, ha subratllat Turull.

A més de les 728 candidatures municipals a tot el país, també s’han tancat candidatures a 20 EMDs, i llistes a 8 municipis i 8 EMDs de l’Aran (sumant un total de 764 candidatures). En conjunt, Junts presentarà llistes a totes les capitals de comarca i serà una opció electoral per a 7.600.000 habitants del total de 7.700.000 que té Catalunya. En aquesta línia, el secretari de Política Municipal, David Saldoni, ha volgut destacar que “el 98% dels catalans podran posar una papereta de Junts a l’urna. És el resultat de no tenir por d’arribar a acords i de sumar sensibilitats per continuar creixent.”

Precisament, i amb la voluntat de sumar persones de diferents sensibilitats i procedències amb un objectiu comú, s’han signat acords a nivell municipal resultant en la Coalició de Junts per Catalunya- Compromís Municipal (20 llistes) i acords a nivell més global amb Demòcrates de Catalunya, Impulsem Penedès (80 municipis), Impulsem Lleida (gairebé 170 municipis), o a Barcelona (Moviment Més Esquerres i PDeCAT).

El secretari general Jordi Turull ha confirmat que “mantindrem l’eslògan de ‘Gent de Debò’. Ens referim a gent de paraula, gent que hi és i que hi serà a totes. Gent que no té al seu diccionari les paraules ‘resignació’ ni ‘rendició’, ni a nivell nacional ni tampoc en l’àmbit municipal.”

D’aquesta manera, Junts per Catalunya encara la recta final de precampanya electoral, abans de l’inici de la campanya que tindrà lloc el dia 12 de maig, després d’una feina de mesos, i de molt treball territorial per part dels presidents de vegueria i comarcals.