Junts presenta una querella contra Pablo Casado per incitació a l’odi

La formació política denuncia així que el líder del PP “busca un enfrontament a la societat catalana i busca debilitar els docents”

El secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Sànchez, ha presentat avui una querella contra el president del PP, Pablo Casado, per incitació a l’odi, injúries i calúmnies davant la sala segona del Tribunal Suprem. Sànchez l’ha presentada a la Ciutat de la Justícia i ha estat acompanyat per l’advocat Jordi Pina i pel secretari d’afers jurídics de Junts, Joaquim Jubert. La querella es presenta al Tribunal Suprem per la condició d’aforat de Casado. 

En el text de la querella s’afirma que el líder del PP ‘ha dedicat la seva al·locució pública a proferir una sèrie de “bulos”, l’única finalitat dels quals és fomentar l’odi a la resta d’Espanya cap als docents catalans, cap als responsables polítics del sistema educatiu català i, en particular, cap als càrrecs públics designats per Junts, mostrant-los abans l’opinió pública catalana i espanyola com una “espècie de monstruosos desapiadats que no dubten a fer patir a indefensos nens per imposar els seus objectius polítics”.

Per aquest motiu, la formació independentista atribueix tres delictes a Casado. En primer lloc, un delicte de calúmnies, perquè Casado ‘hauria imputat a càrrecs públics de Junts i a docents del sistema educatiu públic català la realització de conductes que, de ser certes, serien constitutives de diversos delictes contra la integritat moral, discriminació etc. contra menors’. En segon lloc, d’injúries, perquè ‘són tan burdes les mentides proferides pel Sr. Casado que no resulta creïble que no hagi actuat amb ple coneixement de la falsedat de les seves imputacions.

Finalment, la querella també acusa Casado de cometre delicte d’incitació a l’odi perquè ‘amb les seves falsedats, ha realitzat un acte d’incitació a l’odi i a l’hostilitat contra els docents del sistema públic català i contra els càrrecs públics que dirigeixen aquest sistema educatiu, atribuint-los falsament la comissió de conductes intolerables amb l’únic objectiu de deshumanitzar-los i presentar-los com a autèntics monstres davant l’opinió pública’. 

Abans de la presentació oficial de la querella el secretari general Jordi Sànchez ha atès els mitjans de comunicació i ha dit que el líder del PP, Pablo Casado, “busca un enfrontament a la societat catalana, busca debilitar els docents, que tenen una responabilitat social màxima a l’hora de formar els infants del país”, per això ha afirmat que “no podem acceptar de cap manera les seves paraules que va dir d’una manera demagògica, conscient que estava mentint i que no tenia cap evidència del que estava dient”.

 

Barcelona, 18 de desembre de 2021.