Junts presenta una candidatura per evitar que “el que passa a Catalunya es decideixi a Madrid”

Miriam Nogueras, candidata al Congrés de Diputats: “No acceptarem ni una humiliació més. No acceptarem ni una mentida més. Ara ens toca a nosaltres”

Junts ha presentat aquest vespre les candidatures al Congrés de Diputats i al Senat en un espai simbòlic com és el recinte modernista de l’hospital Sant Pau de Barcelona.

L’acte ha servit per conèixer les llistes de Junts al Congrés i al Senat, que encapçalen, respectivament, Miriam Nogueras i Antoni Castellà, i els candidats, Josep Maria Cruset (Tarragona), Marta Madrenas (Girona) i Isidre Gavín (Lleida, Pirineu i l’Aran).

Al Senat, les llistes per les demarcacions les encapçalen Josep Andreu (Tarragona), Joan Bagué (Girona)  i Mayte Rivero (Lleida, Pirineu i l’Aran).

La candidata al Congrés de Diputats, Miriam Nogueras, ha assegurat que la llista que presenta Junts és “una llista valenta, que té un compromís amb el país i amb Catalunya”. Nogueras ha afirmat que “no acceptarà ni una humiliació més”, fent referència, sobretot, a l’acord de les forces amb seu espanyola que dissabte van impedir que Xavier Trias fos l’alcalde de Barcelona.

Nogueras ha continuat: “Tenim un estat que ens va en contra i malgrat això, a Catalunya aguantem.  El projecte de país que tenim està seriosament en risc. Ja n’hi ha prou d’abusos i de tutelatge per part de l’estat espanyol. Això va de progrés o de retrocés. El resultat és desastrós. Hem rebut moltes crítiques i moltíssima pressió. A Junts som els únics que sempre escollim Catalunya, som els del President Puigdemont”, ha afirmatNogueras.

“Fins quan permetrem que el que passa a Catalunya es decideixi des de Madrid?

Nogueras ha fet un reconeixement a l’exdirector de TV3 i de Catalunya Ràdio, Joan Granados, que tanca la llista del Congrés. “Tots sabem que TV3 i Catalunya Ràdio van néixer amb l’oposició salvatge de l’estat espanyol”, ha assegurat la candidata al Congrés.

El candidat al Senat, Antoni Castellà, ha defensat la feina feta durant els darrers quatre anys pel grups de Junts al Congrés i al Senat. “Som la candidatura insubornable per aconseguir la independència de Catalunya. L’objectiu de l’independentisme no és salvar Espanya”. L’abstenció no és una opció. No tothom és igual. Ens hem mantingut lleials a l’1’octubre. La Míriam Nogueras i el seu equip s’hi ha deixat la pell per fer-ho”, ha afirmat Castellà. “Avui hem de començar una contraofensiva de l’independentisme. Ordenadament, bloquegem les institucions espanyoles”, ha reblat el candidat pel Senat.

Per la seva banda, el candidat per la demarcació de Tarragona, Josep Maria Cruset, ha explicat que el Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i el Baix Penedès tenen enormes potencialitats i oportunitats. “Aquesta realitat, però, es veu permanentment amenaçada per un estat espanyol que dona l’esquena a les nostres comarques”, ha afirmat el candidat tarragoní. “El 23J sortim a guanyar el futur del sud de Catalunya, del nostre país, la nostra llibertat”, ha 

La candidata gironina, Marta Madrenas, ha recordat que “la independència és la única via”. “Hem portat planter de Girona, el talent de Girona. “Podríem construir un país com els del nord d’Europa però tenim un estat que no ens reconeix com a nació sinó que ens va a la contra. Hem deixat de ser ciutadans de segona, ja som de tercera o de quarta. A Madrid ni ens hem resignat ni ens hem rendit”, ha assegurat.

El candidat a la demarcació de Lleida, Isidre Gavín, ha assenyalat que “tenim una llista extraordinària i cal ser una pinya. Fer pinya amb tota la gent de Catalunya. Votar Junts és votar una força que només pensa en Catalunya i en assolir la llibertat del nostre país”. Gavín també s’ha preguntat: “En aquesta crisi de la sequera, l’estat de quin costat està? Dels agricultors i els ramaders o de les grans elèctriques? Queda ben clar de quin costat estan”, ha dit el candidat lleidatà.

En aquest acte s’ha fet un reconeixement als diputats i senadors per la feina feta durant la passada legislatura.

 

Barcelona, 20 de juny de 2023