Junts presenta la seves esmenes a la Llei de Memòria Democràtica

El portaveu de Justícia de Junts per Catalunya al Congrés, Josep Pagès, ha presentat aquest dimecres una bateria d’esmenes a la Llei de Memòria Democràtica. A més a més de les que ja es van registrar conjuntament amb d’altres partits, on es reclama suprimir el títol de Rei, la titularitat de la comissaria de Via Laietana o la modificació de la llei d’Amnistia del 1977 per jutjar els crims de lesa humanitat, avui el diputat presenta les següents esmenes en nom de Junts:

 

  • Declarar il·legal el cop d’Estat del 1936 i del règim Franquista, al qual es demana incloure la definició de ‘feixista’.

 

  • Indemnitzar les famílies de les persones executades amb 60.000 euros, i establir pensions per als represaliats de la dictadura.

 

  • Retorn del diner republicà: recuperació dels diners espoliats per la dictadura.

 

  • Reparar la Generalitat de Catalunya, la Generalitat Valenciana i institucions del País Basc pels danys causats en el seus patrimonis.

 

  • Reconèixer com a negligència del règim la falta de prevenció i tractament en les malalties de la Polio i la Talidomida.

 

Junts per Catalunya considera necessari posar el focus en la repressió patida pel col·lectiu LGTBI, que arriba fins els nostres dies, així com investigar el terrorisme d’Estat i la violència organitzada feixista.

 

Finalment, i malgrat ser previ als anys de la dictadura, Junts també reclama una reparació pels danys causats a la població amazic, per part de l’exèrcit espanyola amb armes químiques.

 

 

 

Madrid, 17 de novembre de 2021