Junts presenta la llei d’Amnistia amb la resta de grups independentistes al Congrés

Nogueras: “Els partits espanyols tenen avui l’oportunitat d’afirmar que la via de la repressió, presó i exili ha estat un error impropi d’una democràcia plena i consolidada

 

La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, ha presentat les línies generals de la Proposició de Llei d’Amnistia, presentada al Congrés aquest dimarts juntament amb la resta de forces independentistes de la cambra. Nogueras ha destacat que “la llei d’Amnistia que presentem és la proposta de l’independentisme a les forces polítiques espanyoles per acordar una solució política al conflicte català, i que els seus successius governs porten anys negant-se ni tan sols a plantejar”.

 

Els partits espanyols tenen avui l’oportunitat d’afirmar que la via de la repressió, presó i exili ha estat un error impropi d’una democràcia plena i consolidada”, ha insistit Nogueras, qui ha avisat que “la llibertat d’expressió i l’absència de persecucions polítiques” són “la pedra angular de la democràcia”.

 

La diputada ha lamentat que aquests principis, juntament amb el dret a un judici just, un poder judicial independent i el dret dels ciutadans a decidir el seu futur través de les urnes, han estat atacats per part de l’Estat. “Un Estat espanyol mogut per la venjança contra milers de dissidents i activistes independentistes, per atrevir-se a desafiar el desordre establert”, ha reblat.

 

 

 

 

 

 

Madrid, 16 de març de 2021