Junts presenta 97 esmenes als Pressupostos de la Generalitat per a les comarques gironines

Albert Batet: “Volem corregir els pressupostos del tripartit per millorar el dia a dia dels gironins i afrontar les necessitats de la demarcació”

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, i l’alcaldessa de Girona i diputada, Marta Madrenas, ha presentat aquest matí a Girona les 97 esmenes als Pressupostos de la Generalitat a les comarques gironines. “Volem intentar corregir els Pressupostos del tripartit per millorar el dia a dia dels gironins i afrontar les necessitats de la demarcació. Girona és futur i té voluntat de fer país”, ha afirmat Batet. 

A parer seu, els Pressupostos “ni donen resposta a totes les necessitats dels ciutadans, en matèria de fiscalitat, d’educació o de salut; ni serveixen per afrontar els reptes de país, com el desenvolupament econòmic, l’equilibri territorial o per avançar cap a la independència”

En aquest sentit, Batet ha ressaltat que “les més 800 esmenes presentades per al conjunt del país demostren que hi ha una alternativa al tripartit d’Esquerra, PSC i comuns. I aquesta alternativa és Junts per Catalunya”

En clau territorial, Madrenas ha detallat les 97 esmenes relacionades amb els municipis de la vegueria de Girona: “Serviran per millorar la vida dels veïns i veïnes de les comarques gironines. Ens cal un pressupost que doni resposta a tots els racons del país”, ha assenyalat l’alcaldessa i diputada.

En matèria de drets i cohesió social, Madrenas ha destacat l’educació com una de les prioritats de Junts a les comarques gironines. En concret, s’ha referit a la partida de 950.000 d’euros destinada a educació, amb noves construccions, ampliacions o remodelacions d’equipaments educatius. Els centres són l’Escola Olivar Vell de Begur; l’Institut de Maçanet de la Selva; l’IES Campalans d’Anglès; l’Institut de Cassà de la Selva; l’Escola Aldric de Cassà de la Selva; l’Institut Escola Sant Quirze de Lloret de Mar; la Nova Escola de Primària de Lloret de Mar; l’Institut Escola de Besalú; l’Escola Sant Joan de les Abadesses; l’Escola Municipal Cornellà del Terri-Palol de Revardit; l’Escola de Música de Caldes de Malavella; la construcció del tercer institut de Palafrugell, i l’Hotel-Escola IES Baix Empordà de Palafrugell. 

Així mateix, el grup parlamentari també aposta per l’impuls de nous estudis de formació professional adaptats a les necessitats del territori i el seu teixit empresarial a les comarques gironines.   

Pel que fa a drets socials, ha registrat esmenes per reforçar l’atenció primària amb 300.000 milions d’euros per la redacció del projecte i construcció, ampliació o millora dels CAP a Girona, amb el Nou Cap de l’Eixample de Girona, Santa Coloma de Farners, i Palafrugell. També ha impulsat una esmena per rehabilitar l’escola comarcal d’educació especial el Ventijol de Blanes, amb una partida de 50.000 euros.

En l’àmbit de la cultura, Junts planteja mesures per conservar el patrimoni de Comarques Gironines. Per exemple, el cofinançament de la segona fase del Centre Cultural del Modern a Girona, amb 1 milió d’euros, o la rehabilitació de la portalada de Santa Maria de Ripoll, amb 60.000 euros. 

En el capítol de cohesió territorial, Madrenas s’ha referit als 1,2 milions d’euros per la redacció del projecte i construcció o millora de les estacions depuradores d’aigües residuals d’Albanyà, Cassà de la Selva, Juià, Bordils i Caldes de Malavella. En segon lloc, ha subratllat la partida d’1 milió d’euros per a la redacció del projecte i execució de les obres de sanejament per part de l’Agència Catalana de l’Aigua a Besalú

Pel que fa a la seguretat, Junts per Catalunya proposa destinar 100.000 euros a la redacció del projecte i execució de l’ampliació del Parc de Bombers de Maçanet de la Selva i a la redacció del projecte i construcció de la nova seu de la Policia de Cassà de la Selva. 

En el capítol de mobilitat, Madrenas ha ressaltat la redacció d’un estudi informatiu del nou baixador del tren a Girona Nord, al Pont Major, per un import de 15.000 euros i la construcció de vies ciclables al territori amb una inversió de 30.000 euros.

 

Girona, 24 de febrer de 2023