Junts presenta 80 esmenes als Pressupostos de la Generalitat pel Penedès

Batet: “Volem que tothom, visqui on visqui, tingui les mateixes oportunitats per desenvolupar els seus projectes de vida i de futur”

El president del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Albert Batet, i la diputada Ester Vallès, han presentat les 80 esmenes als Pressupostos de la Generalitat al Penedès. “Volem millorar els pressupostos del tripartit, amb 80 esmenes, per garantir més progrés i més  benestar a tots els ciutadans de les comarques del Penedès”, ha afirmat Batet aquesta tarda en una roda de premsa a Vilafranca.  

“Volem que tothom, visqui on visqui, sigui en el poble més petit o a la ciutat més gran, tingui les mateixes oportunitats per desenvolupar els seus projectes de vida i de futur”, ha dit el president del grup parlamentari.

A parer seu, els Pressupostos “ni donen resposta a totes les necessitats dels ciutadans, en matèria de fiscalitat, d’educació o de salut; ni serveixen per afrontar els reptes de país, com el desenvolupament econòmic, l’equilibri territorial o per avançar cap a la independència”. També ha advertit que “aquests Pressupostos serveixen per fer autonomisme i nosaltres volem uns Pressupostos per fer més país”.  

En aquest sentit, Batet ha ressaltat que “les més 800 esmenes presentades per al conjunt del país demostren que hi ha una alternativa al tripartit. Som l’única alternativa per treballar per la solvència i fer possible la independència”.

En clau territorial, la diputada penedesenca Ester Vallès ha alertat que “aquests pressupostos no són bons pel Penedès perquè la inversió a la vegueria és insuficient”.

En el capítol de drets socials i reforç del sistema sanitari, Junts aposta per l’execució de l’ampliació de l’Hospital d’El Vendrell i la construcció del nou hospital a Vilanova i la Geltrú. Pel que fa a l’assistència primària, Junts ha presentat esmenes per la construcció d’un nou CAP a Torrelles de Foix, d’un nou CAP a Igualada i l’ampliació del CAP de Coma-ruga. 

Quant a mobilitat, Junts advoca per implantació d’un servei de transport públic amb bus interurbà entre Igualada, Vilafranca del Penedès i Vilanova i la Geltrú per servir la demanda entre equipaments sanitaris i educatius. També per la construcció d’un baixador de Tren Alta Velocitat al seu pas per la Vegueria del Penedès. Junts també defensa la  implantació d’una bonificació del 100% a la C-32 al Penedès per l’ús amb mobilitat obligada i recurrent.

Pel que fa a la seguretat, s’ha presentat la construcció d’una comissaria de Mossos Baix Anoia. En educació, Junts vol impulsar la construcció de l’Institut Les Vinyes de Cubelles i del nou edifici de l’Institut-Escola de Piera, així com la implantació cicles formatius de la família sociosanitària a Vilafranca del Penedès. En equipaments, Junts ha presentat esmenes per la rehabilitació del Teatre Ateneu de Sant Sadurní d’Anoia i per la construcció d’un nou pavelló poliesportiu a Igualada. 

En matèria de desenvolupament econòmic, Junts ha presentat una esmena als pressupostos per la implantació de la pista d’assaig per a vehicles autònoms a IDIADA. Pel que fa a la cohesió territorial, Junts vol destinar 15 M€ al pla pilot per la millora i arranjament de la xarxa de carreteres locals i camins, 25 M€ Ajuts al món local per la regularització d’urbanitzacions i 15 M€ al desplegament de la fibra òptica. A més, en el context actual de crisi energètica, Junts defensa la creació d’un fons de 50 M€ d’ajuts pels ens locals per fer front a l’increment dels costos energètics.